ABD'de araç satışları yüzde 20 arttı

ABD'de araç satışları Nisan ayında yıllık bazda yüzde 20 arttı. Geçen ay araç satışlarını yıllık bazda en fazla artıran şirket yüzde 35 ile Japon Nissan oldu.

ABD'de araç satışları yüzde 20 arttı

ABD'li otomotiv şirketlerinden Chrysler'ın satışları Nisan ayında yıllık bazda yüzde 25 ve Ford'un yüzde 25 artarken, General Motors'un (GM) satışları ise yüzde 6,4 yükseldi. GM araç satışlarında ABD'de Nisan ayında açık arayla birinci sıradaki yerini korurken, GM'yi, Ford ve Japon otomotiv devi Toyota takip etti.

Japon otomotiv şirketlerinden Nissan'ın aynı ayda satışları yüzde 35 yükselirken, uzun süredir başı araç geri çağırmalar nedeniyle ağrıyan Toyota'nın satışları ise yüzde 24,4 yükseldi. ABD'de araç satışlarında dördüncü sırada bulunan Honda'nın satışları da yüzde 12,5 arttı.

Güney Koreli Hyundai ise geçen ay satışlarını yüzde 30 artırarak, Nissan'dan sonra en fazla araç satan şirket oldu.

ABD'de Nisan ayında yıllık bazda yüzde 20 artış gösteren araç satışları Mart ayına göre ise yüzde 8 geriledi. Mart ayında yıllık bazda 11,8 milyon adet olan araç satışları Nisan ayında 11,2 milyon adet oldu. Nisan 2009'da yıllık bazda araç satışları 9,23 milyon adet olmuştu.

ABD'de geçen yıl 10.4 milyon adet araç satılmış, bu 1980 yılından itibaren araç satışlarındaki en düşük rakam olarak kayıtlara geçmişti. ABD'de 2005 yılında 17 milyon adet kadar araç satılırken, en son 2007'de ulaşılan 16 milyon adetlik satış rakamını tekrar yakalamanın yıllar alabileceği kaydediliyor.

Sayfa Yükleniyor...