Akaryakıt sektörünün Ar-Ge'deki en büyük merkezi Asis

Akaryakıt sektörünün en büyük AR-GE merkezini 2017 yılının Aralık ayında açan Asis, proje çalışmalarını oluşturmasının ardından tescil alıp Türkiye’nin 944'üncü AR-GE Merkezi oldu.

Akaryakıt sektörünün Ar-Ge'deki en büyük merkezi Asis

Kurulduğu 2000 yılından  bu yana AR-GE’yi ve AR-GE çalışmalarını hep ön planda tutan Asis Otomasyon yenilikçi ve inovatif yaklaşımı ile akaryakıt sektöründe fark yaratan firmalardan biridir. Buluş ve icat niteliğindeki ürünlerle sektöre yön vermeyi başarmış olan Asis Otomasyon, AR-GE projelerine ayırdığı kaynak ve yaptığı yatırımlarla da aynı farkı bu alanda da hissettirmektedir. Asis cirosunun yaklaşık % 20’sini ARGE’ye ayırmaktadır.

Asis Otomasyon,  başta akaryakıt sektörü olmak üzere, birçok sektöre yönelik otomasyon sistemleri, teknolojik hizmetler, donanım ve yazılım çözümleri üreten, ürettiği tüm ürün ve hizmetlerin, imalat, montaj ve satış sonrası hizmetlerini vermektedir. Sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak, müşteri talebine bağlı olarak özel projeler de geliştirmektedir.

İthal ettiği bitmiş ürünü bulunmayan Asis’in tüm ürünleri kendi üretim bantlarında hazırlanmaktadır. Asis Ar-Ge’den üretime kadar olan tüm süreçleri kendi tesislerinde gerçekleştiren, teknoloji üreten bir firmadır. Teknolojik olarak dışa bağımlılığın önündeki engellerin kaldırılması amacıyla, teknolojinin geliştirilmesine her zaman yatırım yapan Asis Otomasyon, Aralık 2018’de hizmete açtığı AR-GE merkezi ile Türkiye’ye katma değer sağlamak için çalışmaktadır

Akaryakıt ve otomasyon sektörünün en büyük Ar-GE merkezi olan Asis AR-GE, yaklaşık 2.000 m² kapalı alan ve 1.500 m² açık alana sahiptir.  Merkezde 8 adet proje geliştirme deney laboratuvarı ve tam donanımlı 3 adet gelişmiş test laboratuvarı ve bir elektromekanik prototipleme laboratuvarı bulunmaktadır. Sahip olduğu laboratuvarlarda ürün geliştirme, mekanik uygulamalar, test, ölçme ve 3D prototipleme çalışmaları yapan ASİS AR-GE, dünyada var olan gelişmiş teknolojik ürünlerin Türkiye’deki ihtiyaçlara göre millileştirilmesi için çalışmaktadır.

ROBOT TEKNOLOJİSİ

Asis Genel Müdürü Yusuf Kaya yaptığı açıklamada, 5746. Kanun kapsamında aldıkları tescilden dolayı çok mutlu olduklarını,  Asis olarak yalnızca bulundukları sektöre hizmet etmekle kalmayıp, robot teknolojileri, yapay zeka, makine öğrenme algoritmalarının geliştirilmesi konularında da çalışmalarının olduğunun altını çizdi. AR-GE’yi iki kategoride değerlendirdiklerini söyleyen Kaya, sözlerine şöyle devam etti;  “Bu çerçevede de iki ana başlık hedeflerimize yön vermektedir. Birincisi dünyada var olan gelişmiş teknolojik ürünlerin ülkemizdeki ihtiyaçlara göre Millileşmesi, diğeri ise çokça önemsediğimiz yeni ihtiyaçlara ve buluşlara bilimsel yaklaşımlarımız ile ulaşılmaya çalışılmasıdır.  Millileştirme mühendislerimiz tarafından dikkatlice incelenen sektörel ihtiyaçlar baz alarak ya da TÜBİTAK önergeleri izlenerek çalışmalar yapılmaktadır. Ancak buluş niteliğinde ve bilimsel temellere sahip çoklu disiplin içeren geleceğe hazırlık niteliğindeki çalışmalar da yapmaktayız. Bizi heyecanlandıran da bu uzun soluklu ve çok disiplinli projelerdir. Bunlara en iyi örnek Robot teknolojidir. Robotics; en yeni ve en karmaşık algoritmaların içinde olduğu bu algoritmaları mekanik ihtiyaçlarla beraber yönlendirildiği ve yönetildiği, mekanik, elektronik, yazılım mühendisliğinin yanı sıra matematik ve fizik bilim insanlarının da beraber çalıştığı muhteşem bir teknoloji Aurora’sı gibidir.  Bu Aurora’nın içinde görsel, ses, sensörler, mekanik muhteşem çözümler ve en önemlisi derin öğrenme ve yapay zeka algoritmalarıdır. Bilimsel olarak muhteşem bir bilgi aurora’sını yöneterek robot projeleri geliştiriyoruz.  Şirketimizin ve ülkemizin geleceğini Ar-Ge çalışmalarında ve bu çalışmaların getireceği ara ve hedef sonuçlarında görüyorum.”.

Sayfa Yükleniyor...