Akbank'ın ilk yarıdaki kârı 1.3 milyar lira

Akbank’ın 6 aylık net kârı yüzde 32 artışla 1.3 milyar lira oldu.

Akbank'ın ilk yarıdaki kârı 1.3 milyar lira

Akbank, 2009 yılının ilk yarısında 1 milyar 309 milyon TL net kâr elde etti. Geçen yıl aynı dönem kârı, olağanüstü kalemler arındırıldıktan sonra, 990 milyon lira olan Akbank’ın ilk yarı kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 arttı.

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, ilk yarı sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada “Güçlü risk yönetimi politikaları ve aldığımız önlemler sonucunda bankamızın takipteki kredi alacakları sektör ortalamasının oldukça altında kalarak, yüzde 3.5 oranında gerçekleşti ve toplam tutarı 1.6 milyar lira olan takipteki kredi alacaklarımız için bu dönemde de yüzde 100 karşılık ayırmaya devam ettik” dedi.

Akbank’ın sermaye yeterlilik rasyosunun yüzde 19 olduğuna dikkat çeken Akkurt, bu oranın sadece Türk bankacılık sektöründe değil global bankalar arasında da en yüksek oranlardan biri olduğunu söyledi.

Global çalkantının etkilerinin yılın ikinci çeyreğinde azaldığını söyleyen Akkurt, ekonomideki tablonun pozitife dönmeye başladığını görmeye başladıklarını belirtti.

Akkurt, özellikle TL kredilerde yılın ikinci çeyreğinde başlayan artış eğiliminin ekonomideki iyileşmeyi doğrular nitelikte olduğuna dikkat çekerek, Akbank’ın yılın ilk yarısında krediler yoluyla ekonomiye sağladığı desteğin 44 milyar TL’ye ulaştığını belirtti.

Akbank’ın Körfez ülkelerindeki fırsatları değerlendirmek, oradaki yatırımcıları Türkiye’ye çekmek üzere Dubai’de bir ofis açmak üzere de gerekli süreci başlattığını söyleyen Akkurt, “Ofisimizin yıl sonuna kadar faaliyete geçmesini hedefliyoruz“ dedi.

Sayfa Yükleniyor...