Aksa, Suriye'ye elektrik satacak

Aksa Enerji, Suriye'ye 500 MW elektrik ihracı ihalesini kazandı, ay sonunda satış başlayacak.

Aksa, Suriye'ye elektrik satacak

Aksa Enerji , Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin (TEİAŞ) Suriye'ye elektrik satışına imkan veren kapasite kullanma hakkına yönelik açtığı ihaleyi kazandı.

Buna göre şirket, bu ayın sonunda itibaren 500 MW kapasiteyle ve bir yıl süreyle Suriye'ye elektrik ihraç etmeye başlayacak.

Reuters'ın şirket yetkililerinden edindiği bilgiye göre, TEİAŞ'ın Suriye'ye elektrik ihracına yönelik bu yönde açtığı ihaleyi kazanan Aksa Enerji, bu ihracı yapacak ilk özel sektör şirket olacak.

"Şu anda çalışmalar yapılıyor ve Suriye'ye elektrik ihracatına Kasım ayının sonunda başlayabiliriz" diyen bir şirket yetkilisi, söz konusu ihracatın süresinin 1 yıl olacağını bildirdi.

Suriye'ye 12 Kasım 2006 tarihinde elektrik ihracına başlayan Türkiye Elektrik Ticaret AŞ (TETAŞ), Suriye'ye elektrik satışına devam edebilmek için lisansının uzatılması amacıyla Temmuz ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) başvurmuştu. TETAŞ geçen yıl Suriye'ye 33.7 milyon MWh elektrik ihracatı gerçekleştirmişti.

TETAŞ, EPDK'dan bu yılın Ağustos ayında sona eren lisans süresinin uzatılmasını talep etmişti. EPDK da TETAŞ'ın bu başvurusu kapsamında, Enerji Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ'ye (TEİAŞ) görüşünü sormuştu.

TETAŞ dışında bir şirketin daha elektrik satışı talebinde bulunması üzerine TEİAŞ elektrik ihracı etmek üzere iletim hatlarında kapasite kullanımına yönelik ihale açtı.

Sayfa Yükleniyor...