Aktif Bank ve Denizbank'tan "Sarraf" açıklaması

ABD'deki davaya ilişkin Aktif Bank ve Denizbank'tan açıklamalar geldi.

Aktif Bank ve Denizbank'tan "Sarraf" açıklaması

ABD'de devam eden Mehmet Hakan Atilla davasıyla ilgili Aktifbank ve Denizbank'tan açıklama yapıldı.

Aktif Bank, "ABD’de görülmekte olan bir davada, bankamızın adı zikredilmiş ve buradan hareketle çeşitli mecralarda bankamız aleyhinde mesnetsiz iddialar ileri sürüldüğü görülmüştür. Bankamız tarafından bugüne kadar ABD ve diğer uluslararası yaptırımların ihlal edilmesine yönelik herhangi bir işlem gerçekleştirilmemiştir" açıklamasında bulundu.

Aktif Bank açıklamasında, 2011 yılının ilk yarısında ABD Hazinesi OFAC (Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi) yetkilileri ile ticari riskler konusunda istişarede bulunulması akabinde bankanın işlemlerinin şeffaflık ilkesinin bir gereği olarak uluslararası bir bağımsız denetim kuruluşu’na özel olarak denetlettirilerek, sonuçlarının OFAC dahil tüm ilgililer ile paylaşıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Dolayısıyla, bankamız geçmişte ve bugün gerek ulusal gerekse de uluslararası kuruluşlarla iş birliği içinde çalıştığından, dava neticesinde tarafımıza yöneltilebilecek herhangi bir negatif sonuç olmayacaktır." ifadesine yer verildi.

DENİZBANK: YURTDIŞI BAĞLANTILI İŞLEM YAPILMADI

Denizbank'tan KAP'a yapıılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

"ABD'de görülmekte olan Mehmet Hakan Atilla davasında, itirafçı olduğu belirtilen Rıza Sarraf tarafından yapılan açıklamalarda DenizBank'ın da adının geçtiğine dair sosyal medyada Bankamız hakkında asılsız söylentiler yer aldığı görülmüştür.

DenizBank 2004-2013 yılları arasında İstanbul Altın Borsası Başkanlığı tarafından takas bankası olarak görevlendirilmiş; bu çerçevede T.C. Hazine Müsteşarlığı tarafından onaylanan ve Borsa Yönetim Kurulu'nca üyeliği kabul edilen bütün üyelerin hesap açılışları ve altın takas işlemleri ile ilgili mevzuat kapsamında tarafımızca yürütülmüştür. Altın Borsası'nda işlem yapan bütün kurumların Bankamızda hesap açılışları zorunlu olup, yapılan yurtiçi işlemlerin takası müşterilerin çalıştıkları bankalardan gönderilen bedellerle kapatılmaktadır. İşlemler yurtiçi altın alım satımından ibaret olup, yurtdışı bağlantılı herhangi bir işlem yapılmamıştır. Bankamızca kamu görevi sorumluluğuyla bu işlemlere aracılık edilmiş olup, Rıza Sarraf'ın sahibi olduğunu belirttiği Royal Denizcilik firmasının Bankamızla hiçbir zaman çalışması olmamıştır."

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Rıza Sarraf
  • Ekonomi
  • denizbank

Sayfa Yükleniyor...