Altındaki düşüş durmuyor, yeni yılda bin doların altına iner mi?

Altın dolar bazında düşmeye devam ediyor. Ons fiyatı, 1.000 dolar seviyesinin altına gidiyor... Fakat Türkiye'de dolar arttığı için altın yatırımcısı zarar etmedi...

Altındaki düşüş durmuyor, yeni yılda bin doların altına iner mi?

Fed'in faiz artırması ve doların değer kazanmasının ardından dün beş ayın en keskin değer kaybını kaydeden altın, bugün de düşüşe devam etti.

Dün yüzde 2 ile Temmuz ayından bu yana en sert tek günlük düşüşü kaydeden spot altının ons fiyatı bugün yüzde 0.3 yükselişle 1.054 dolardan işlem görüyor.

Altın haftayı bu seviyelerden kapatması halinde yaklaşık yüzde 2'ye yakın kayıpla altı haftanın en kötü performansını kaydetmiş olacak.

Kapalıçarşı'da Cumhhuriyet altını 669 TL'den çeyrek altın ise 158 TL civarından işlem görüyor...

TÜRKİYE'DE GRAM ALTIN YÜZDE 11 PRİMLİ

Altındaki düşüş durmuyor, yeni yılda bin doların altına iner mi? - 1 Altın fiyatları (ons) dünyada düşerken Türkiye'de yılbaşından beri yaklaşık yüzde 11 yükseldi. Bunun nedeni dolar/TL kurunun iç piyasada, altındaki düşüşten fazla artması. Altının ons fiyatı dolar bazında belirlendiği için Türkiye'de altın 2015 yılı genelinde yüzde 11 yükselmiş oldu... 
Altındaki düşüş durmuyor, yeni yılda bin doların altına iner mi? - 2 Dolar kuru ise yılbaşından beri yüzde 25 yükseldi. Yani altın fiyatları dünyada hiç değişmese bile gram altın da içeride en az yüzde 25 yükselmiş olacaktı... Bu nedenle altın bu yıl doların gerisinde kaldı.

Sayfa Yükleniyor...