Arçelik beyaz eşyada liderliğini sürdürdü

Arçelik 2008'de yüzde 3.5 daralan beyaz eşya pazarında yüzde 54'lük payla liderliğini devam ettirdi.

Arçelik beyaz eşyada liderliğini sürdürdü

Koç Holding'in beyaz eşya sektöründeki amiral gemisi Arçelik'in Genel  Müdürü Levent Çakıroğlu,
2008'de daralan iç pazara rağmen beyaz eşyada pazar liderliğini sürdürdüklerini
açıkladı.

    Arçelik tarafından yapılan açıklamada Beko yetkili satıcılar toplantısındaki konuşması yer alan Çakıroğlu, "2008 yılındaki tüm zorluklara  rağmen, yaklaşık yüzde 3.5 daralan iç pazarda tüm markalarımızla, yüzde 54'e ulaşan pazar payı ile beyaz eşya pazarındaki liderliğimizi  sürdürdük" dedi.

    Çakıroğlu aynı şekilde TV pazarında da ilk sırada yer aldıklarını belirterek, "2008 yılında konsolide ciromuzun yüzde 50'lik kısmı  uluslararası satışlarımızdan oluştu. Uluslararası satış ciromuzun yaklaşık yüzde 80'ini markalı satışlarımızla gerçekleştirdik" dedi.

    Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Şirzat Subaşı da Beko markasıyla 2008'de 5.7 milyonu yurtdışı olmak üzere 8.4 milyon adet ürün satışı  yapıldığını söyledi ve Beko markasının Türkiye pazarında payını iki kat artırarak yüzde 18'e çıkardığını kaydetti.

    Aynı toplantıda konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ise holdingin geçen yıl hedeflerini büyük ölçüde  gerçekleştirdiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl, uygulamakta olduğumuz odaklanma stratejisini büyük ölçüde tamamladık. Gerçekleştirdiğimiz  yatırımlar ve satın almalar ile ülke ekonomisine azami katma değer sağlamayı hedefledik. Bu bağlamda, yapacağımız
yeni yatırımlarda  kârlılık, verimlilik, şirket değer artışı ve büyüme prensiplerine bağlılığı sürdüreceğiz" dedi.

Sayfa Yükleniyor...