Avusturyalı OMV, PO'ya yatırım yapabilir

OMV hisse ihracıyla kaynak yaratacak, yatırımlardan biri Petrol Ofisi'ne olabilir.

Avusturyalı OMV, PO'ya yatırım yapabilir

Avusturyalı enerji şirketi OMV, gelecek ay yapılacak yıllık toplantısında yaklaşık 2 milyar Euro (2.6 milyar dolar) büyüklüğünde hisse ihracı konusunun görüşüleceğini açıkladı.

Açıklamanın ardından analistler, OMV'nin satın almada bulunabileceği ve Petrol Ofisi'nin de hedeflerden biri olabileceğini belirttiler.

OMV, 13 Mayıs'ta yapılacak yıllık toplantısında 77.9 milyon, yani mevcut hisselerinin yüzde 26'sı büyüklüğünde hisse ihracına izin verilmesini hissedarlarının oyuna sunacak.

OMV sözcüsü Thomas Huemer tarafından yapılan açıklamada, "Özellikle bu piyasa koşullarında esnek olmak önemli. Hiçbir şirket satın almada bulunmayacağını söylemez, hisse ihracıyla hareket esnekliğimizi artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Eğer hisse ihracı hakkı hissedarlar tarafından onaylanırsa şirket, şu anki 23.75 Euro hisse fiyatı baz alındığında, 1.85 milyar Euro kaynak sağlayacak.

ING analisti Tamas Pletser tarafından hazırlanan bir raporda OMV'nin yatırım için 5 milyar Euro kaynağı olabileceğini ve "Öncelik Ortadoğu, Afrika ve Pasifik'te olmak üzere çeşitli üretim alanlarının satın alma hedefi olabileceği" belirtildi.

UBS analistleri ise, OMV'nin düşen petrol fiyatlarından faydalanabileceğini ve satın alma yoluyla orta vade üretim kapasitesini artırabileceğini belirttiler. Analistler OMV'nin yüzde 40 hisse sahibi olduğu Petrol Ofisi'nin satın almada hedef olabileceğini belirttiler.

UBS'in yayımladığı raporda, "OMV daha önceki satın alma stratejisine geri dönebilir. Avusturya ve Romanya'daki ana üretim varlıklarının olgun hali düşünüldüğünde OMV'nin orta vadeli üretim büyümesinde eksiklik olduğunu düşünüyoruz" denildi.

Sayfa Yükleniyor...