Babacan: Hava sisli, hızı düşürdük

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan "Belirsizliklerin, sisin çok olduğu, öngörülebilirliğin az olduğu dönemde, hızı düşürmek gerekiyor. Aslında bizim yaptığımız da budur" diye konuştu.

Babacan: Hava sisli, hızı düşürdük

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Bursa'da Uludağ Zirvesi'nde konuştu.

Ali Babacan, ''Uludağ Ekonomi Zirvesi için için Davos'la benzerlik kuruluyor ki doğrudur'' dedi. Babacan, her yıl Ocak ayında İsviçre'nin Davos kasabasında yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nun, diğer adıyla Davos Zirvesi'nin ''Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya Toplantısı''nın Haziran'da İstanbul'da yapılacağını hatırlatarak, ''Bursa ekibimizin, bir sene sonraki zirve için, o toplantıdan öğreneceği bazı şeyler olabilir'' ifadesini kullandı.

Babacan, güven ortamının ve siyasi istikrarın önemine dikkat çekerek, ''Sadece Amerikan şirketlerinin elinde sadece yaklaşık 3 trilyon dolarlık fazla nakit, kullanamadıkları nakit var. Amerikan bankalarının elinde de o miktarda olmasa da o miktara yakın kullanamadıkları nakit var. Merkez Bankasının sadece bol miktarda para basıp piyasaya sürmesi yetmiyor. Şirketler güvenmeyince yatırım yapmıyorlar. Bankalar güvenmeyince kredi vermiyorlar'' diye konuştu.

''Türkiye olarak, karşımıza her çıkacak her türlü senaryoya hazırlıklı olabilecek bir çizgi yürütüyoruz. En kötü senaryolarda dahi Türkiye ekonomisine etkilerini minimumda tutabilecek bir politika seti içerisinde devam ediyoruz'' diyen Babacan, ''Böyle belirsizliklerin olduğu dönemde, sisin çok olduğu dönemde, öngörülebilirliğin az olduğu dönemde, hızı düşürmek gerekiyor. Aslında bizim yaptığımız da budur. Biz dün akşam Uludağ'a çıkarken bir ara yolda yoğun sis vardı, hemen konvoyun hızını düşürdük. Çünkü göremiyorsunuz, önünüze ne çıkacağı belli değil'' dedi.

Babacan, ''Böylesine birbirine kenetlenmiş durumda olan, bu kadar güçlenmiş finans dünyasında son derece dikkatli gitmek gerekiyor. Hiçbir zaman da 'bana bir şey olmaz' dememek gerekiyor. Her an her senaryoya da hazır olmak gerekir'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...