Babacan: Lüks otoda vergi indirimi yok

Başbakan Yardımcısı Babacan, lüks otomobil ile hafif ticari otomobilde vergi indiriminin hükümetin gündeminde olmadığını söyledi.

Babacan: Lüks otoda vergi indirimi yok

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G20 toplantıları için Meksika'ya hareketinden önce soruları yanıtladı.

Babacan, lüks otomobil ile hafif ticari otomobilde vergi indirimine ilişkin, ''Bizim gündemimizde böyle bir şey yok, hükümetimizin gündeminde öyle bir şey yok'' dedi.

Babacan, BDDK ve TMSF'yle ilgili düzenlemeden haberi olmadığı konusunda şunları söyledi: "Başbakanlık bürokrasisi hukuki boşluğu doldurmak için Meclis'le direkt bir kontak kurmuşlar. Böyle bir işe başlamışlar. Arkadaşlar defalarca özür dilediler. Teknik bir düzeltme olarak gördük diye. Biz bunun daha ötesindeki düzenlemeleri yapacağız. Önceki akşam Başbakan'la konuştuk. Talimatları aldık, bu yönde düzenlemeler yapılacak. Şu andaki teklifte olduğu gibi uçu açık üyelik ve başkanlık söz konusu olmayacak. İletişim hatası. Arkadaşlar bir daha olmayacağı konusunda özürlerini bize ilettiler."

Babacan, Euro Bölgesi krizine ilişkin ''Avrupa'daki ekonomik durum oldukça zor bir süreçten geçiyor, mutlaka pek çok ülkede tedbirler alınması gerekiyor, reformlar yapılması gerekiyor. Tamamen kurtarılamaz bir durum söz konusu değil, biz hala ümitliyiz'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...