Bağış: Sosyalizmin iPhone'u yok

Avrupa Birliği Başmüzakerecisi Bağış, yaşanan küresel kriz nedeniyle devletçiliğin geri dönemeyeceğini, sosyalizmin ne "iPhone"u ne de "plazma televizyon"u olduğunu söyledi.

Bağış: Sosyalizmin iPhone'u yok

Devlet Bakanı ve Avrupa Birliği Başmüzakerecisi Egemen Bağış, Rekabet Kurumu tarafından düzenlenen "Kriz ve Rekabet Politikası" sempozyumunun açılışında yaptığı konuşmada, ekonomik kriz nedeniyle ABD ve bazı AB ülkelerinde, bankaların devletleştirilmesi ve fona devredilmeleri gibi müdahaleler görüldüğünü anımsatarak, "Bu adımların geçici olduğu unutulmamalı" dedi.

Bağış, "Artık piyasa modelinin işlemediği, devletçiliğin geri döneceği, hatta Karl Marx'ın ruhunun geri döndüğü aldatıcıdır. Devletçilik dünyada refah yaratamadı. Bundan sonra da yaratamayacak. Sosyalizmin ne iPone'u ne de plazma televizyonu oldu; bundan sonra da olmayacak" diye konuştu.

Piyasa ekonomisinden vazgeçilmeyeceğini, sadece aşırılıklardan arındırılması gerektiğini kaydeden Bağış, Türkiye'de de bunun yapılmaya çalışıldığını savundu.

"Rekabet kalıcı, kriz geçicidir" diyen Bağış, Türkiye'nin ekonomik olarak daha da güçlenmesini sağlayacağına inandıkları AB reformlarını sürdürme kararlılıklarını yineledi.

Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı ise konuşmasında, ekonomik krizin geçici olduğuna dikkat çekti ve "Kriz ortamında rekabetçi yaklaşımın gereksiz olduğu gibi bir anlayışa karşı çıkmalıyız" dedi.

Asıl kriz dönemlerinde rekabetin savunulması gerektiğine inandıklarını ifade eden Kaldırımcı, rekabet ihlalleriyle kararlı mücadelenin devam etmesinin önemine değindi.

Sayfa Yükleniyor...