Bakan Derya Yanık'tan kadın hijyen ürünü fiyatlarına yönelik açıklama

Isınma yardımları artık yalnızca kömür olarak değil, doğalgaz faturası desteği olarak da yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ödemelerin mart ayının ikinci yarısında yapılacağını söyledi. Zamlar nedeniyle çok sayıda kadının ulaşmakta zorlandığı hijyen ürünlerine ilişkin de önemli bir açıklama geldi. Bakan Yanık, "En azından vergi oranlarının düşürülmesi konusunda bir çalışma yapılabilir" dedi.

Bakan Derya Yanık'tan kadın hijyen ürünü fiyatlarına yönelik açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yanık, bir grup gazeteci ile bir araya geldiği toplantıda, Bakanlık gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İhtiyaç sahibi hanelere sağlanan kömür yardımının yanı sıra hayata geçirilecek doğalgaz yardımına ilişkin bilgi veren Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşlara halihazırda yakacak yardımı yapıldığını anımsattı.

Yanık, "Yakacak yardımı adı altında hanelerimize kömür desteği sağlıyoruz. 2021 yılı içerisinde 1,8 milyon hanemize, toplam 1,8 milyar TL kömür desteğinde bulunduk. Artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız, talep etmeleri durumunda bu ısınma yardımını doğalgaz olarak alabilecek" ifadesini kullandı.

desteğini hayata geçirmek için uzun süredir sahada çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Yanık, "Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek için ülkemizin dört bir yanında sahada çalışmalar yapıyoruz. Doğalgaz desteği de bunlardan biri. Doğalgaz altyapısı olup da kömür desteğinden yararlanan hanelerin talepleri bize ulaştı. Biz de bununla ilgili çalıştık. Isınma yardımını sadece kömür değil, doğalgaz olarak yapma kararı aldık" açıklamasında bulundu.

"ÖDEMELER İSE MART AYININ İKİNCİ HAFTASINDAN SONRA BAŞLAYACAK"

Doğalgaz desteğinin teknik çalışmaları hakkında da bilgi veren Yanık, şunları kaydetti:

"Ülkemizde farklı iklim şartları bulunuyor. Haliyle ısınma desteğinin de bölgesel olarak farklılık göstermesi gerekiyor. Bunun için ısı ölçümleme çalışmaları yaptık. Tamamen teknik ve ısınma ölçüleriyle doğru orantıda bir dağılım gerçekleştirdik. Bu dağılım ölçeği çerçevesinde bölgelerimize ısınma desteği sağlayacağız.

Doğalgaz desteği ödemelerinde teknik çalışmalar tamamlanmak üzere. Doğalgaz desteğinde başvurular şubat ayının ikinci yarısından itibaren, ödemeler ise mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacak. Bu yönde çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz."

Yanık, doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen hanelerin, e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabileceğini belirtti.

HİJYEN ÜRÜNÜNDE FİYAT ARTIŞI

Bakan Yanık'a kadın hijyen ürünlerinde yaşanan fiyat artışları da soruldu.
Konuya ilişkin bugüne kadar bir çalışma yapılmadığını belirten Yanık, "Ama en azından vergi oranlarının düşürülmesi konusunda bir çalışma yapabiliriz" dedi.

Ticaret Bakanlığı'nın maske satışına getirdiği üst sınır uygulamasına benzer bir uygulamanın söz konusu olup olmayacağı sorusuna ise, "Olabilir" yanıtını verdi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...