Bakan Işık'tan Hakan Fidan yorumu: Siyaset açısından kazanç olur

NTV'de soruları yanıtlayan Sanayi Bakanı Fikri Işık, Hakan Fidan'ın milletvekilliği için MİT Müsteşarlığından istifa etmesini değerlendirdi: ''Siyaseti tercih etmesi belki bürokrasi açısından kayıp olabilir ama siyaset açısından kesinlikle bir kazanç olur.''

Bakan Işık'tan Hakan Fidan yorumu: Siyaset açısından kazanç olur

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

HAKAN FİDAN'IN VEKİLLİK İÇİN MİT MÜSTEŞARLIĞINDAN İSTİFASI

Fikri Işık: Hakan Fidan bugüne kadar bilgisi birikimi ile kritik süreçlerde oynadığı rol ve aldığı inisiyatifle Türkiye'nin son dönemdeki belki en güçlü bürokratlarından biri. Hakan Bey'in siyaseti tercih etmiş olması belki bürokrasi açısından bir kayıp olabilir ama siyaset açısından kesinlikle bir kazanç olur. Hayırlı olsun. Her bürokrat bilmeli ki listeye girmek var girmemek var seçilecek yerde bulunmak var bulunmamak var. Çok üst düzey birkaç ismin dışında başkasına sen istifa et senin yerin garanti dendiğini düşünmüyorum.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Fikri Işık: Türk toplumunun eskiden beri hakanlık sultanlık geleneği var. Bizde baş önemlidir. Yetkinin birinde sorumluluğun başkasında pek çok engel mekanizmasının bulunduğu sistemlerde bizim toplumun çok başarılı olmadığı açık. Son 12 yılda milletimiz sandıkta siyasi istikrarı sağladı da ülkemiz hızlı bir büyüme sürecine girdi. Diktatörlüğe götürmeyecek tedbirleri baştan alıp Anayasa'ya koyarak başkanlık sisteminin Türkiye açısından en uygun sistem olduğunu düşünüyorum.

FAİZ İNDİRİMİ TARTIŞMASI

Fikri Işık: Faizlerin düşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Faizin enflasyonu artırıcı bir etkisi var. Birçok ülkede faiz indirimine yönelik adımlar atılıyor. Yüksek faiz üreticinin finansmana erişimi zorlaştırıyor.

DOLARDAKİ ARTIŞ

Fikri Işık: Dövizin ateşi çocuğun ateşine benzer. Salgın olur çocuğun ateşi yükselir. Önemli olan bu yükselişin kalıcı olmamasını sağlamak. Merkez Bankası'nın gereken tedbirleri alacağına inanıyorum.

Sayfa Yükleniyor...