Bakandan 'Yunanistan'a gaz bağışı' açıklaması

Enerji Bakanı Yıldız, arz sıkıntısı yaşayan Yunanistan'a yapılan doğalgaz sevkıyatının ödemesinin alındığını söyledi.

Bakandan 'Yunanistan'a gaz bağışı' açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yunanistan'a doğalgaz bağışı yapılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Bağımsız İstanbul Milletvekili İhsan Barutçu'nun yazılı soru önergesini, BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nün bilgi notu ile yanıtlayan Yıldız, Yunanistan DEPA Firması ile BOTAŞ Genel Müdürlüğü arasında 2003 yılında yapılan doğalgaz alım satım anlaşması çerçevesinde gaz teslimatlarının devam ettiğini belirtti.

Yıldız, söz konusu anlaşmanın yıllık kontrat miktarının 750 milyon metreküp olduğunu, herhangi bir bağış yapılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Taner Yıldız, sevkıyatı yapılan doğalgazın aylık teslimat miktarları baz alınmak suretiyle faturaların gönderildiğini ve bu faturaların karşılığında ödemelerin alındığını kaydetti.

İthal edilen doğalgazın başka bir ülkeye sevk edilmesi ile ilgili koşulların, her doğalgaz alım satım anlaşmasında ayrı ayrı belirtildiğini ifade eden Yıldız, bu koşulların doğalgaz alım satım anlaşması yapılırken alıcı ve satıcı şirketler ile yapılan müzakereler sonucunda belirlendiğini hatırlattı.

Sayfa Yükleniyor...