Başbakan'a 'taşeron düzenlemesi sonrası sendika baskısı' soruldu

Başbakan Binali Yıldırım'a, taşeron düzenlemesi sonrası bazı sendikaların işçilere baskı yaptığı yönündeki iddalar soruldu.

Başbakan'a 'taşeron düzenlemesi sonrası sendika baskısı' soruldu

Suudi Arabistan yolculuğu öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım'a, taşeron düzenlemesi sonrası ortaya atılan iddialar soruldu. 

Başbakan Yıldırım, "İşçilere 'sendikamıza üye olmazsanız kadro alamazsınız' yönünde baskılarda bulunulduğu iddia ediliyor. Ne diyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi.

"Taşeron meselesi son birkaç yıldır gündemde. Sorunları çözeceğimizi ifade etmiştik ve yasal düzenleme yapıldı. 1 milyon civarında, kamuda alt işveren çerçevesinde çalışan kardeşlerimiz devlette daimi kadroya geçmiş oldu.

Arkadaşlarımızın hangi sendikaya üye olacağı kendi iradeleriyle karar vereceği bir iştir. Hiçbir şekilde zorlama, yönlendirme söz konusu olamaz. Böyle bir gayret içerisinde olanlara da hiçbir müsamaha göstermeyiz.

ASGARİ ÜCRET

Başbakan Yıldırım, cuma günü açıklanacak asgari ücret hakkında da, "Az kaldı, daha önce cuma günü diye açıklama yapmıştım ve o gün Türkiye duymuş olacak. Taraflar karar verecek, birkaç toplantı yapıldı. Taraflar konuşacak ve işi tatlıya bağlayacak olan hükümet. Bakanlarımız taraflarla çalışmalarını sürüdüroy ve cuma günü tamamlanıp kamuoyuyla paylaşılacak." şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...