Başçı: TL'ye güvenmeye devam edin

Para politikasının sıkı gitmesinde yarar görmeye devam ettiklerini belirten Merkez Bankası Başkanı Başçı, "TL'ye güvenmeye devam edin" dedi.

Başçı: TL'ye güvenmeye devam edin

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen konferansta bir konuşma yaptı.

"Cari açıktaki düzelmeyi kademeli şekilde gözlüyoruz" diyen Başçı şunları söyledi: "Katma değer açısından ihracatın büyümeye katkısı da gayet olumlu. Kredi büyümesine dikkat etmemiz gerekiyor; cari açık açısından bir miktar daha aşağı gelmesinde fayda var.

İkinci çeyrekte kredilerde canlanma var. Para politikasının sıkı gitmesinde yarar görmeye devam ediyoruz."

TL'nin bugün itibariyle uzun vadeli denge değerinin altında olduğunu gördüklerini ifade eden Başçı, "Aldığımız kararlarla uzun vadeli denge değerine doğru ilerlemeye başladık. TL en az oynak para birimleri arasında; son günlerde ise oynaklıkta tekrar artış gözleniyor bu da Avrupa seçimlerinden sonra oluştu. Ne olursa olsun TL en az oynak para birimlerinden biri olmaya devam edecek. TL'nin nispi performansı diğer para birimlerinden daha iyi olmaya devam edecek çünkü TCMB bunun fiyat istikrarı açısından doğru olduğunu düşünüyor. TL'ye güvenmeye devam edin. TCMB asla fiyat istikrarının bozulmasına izin vermez, gerektiği zaman gerekeni yapar" dedi.

Enflasyon son aylarda hızlanarak düşeceğini belirten Başçı, tüm risklere karşın büyümenin 2012'de ılımlı seyredeceğini kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...