Büyük Buhran uzmanıyla 'devam' kararı

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, bir dönem daha Fed'in başkanlık koltuğunda oturacak.

Büyük Buhran uzmanıyla 'devam' kararı

Ben Bernanke ABD Merkez Bankası Fed'in başkanlık koltuğunda oturmaya devam edecek.

ABD Başkanı Barack Obama Ben Bernanke'yi arka arkaya ikinci dönem Fed başkanlığına atayacağını resmen duyurdu.

Barack Obama, yaptığı açıklamada, küresel kriz karşısında soğukkanlı ve bilge bir kişi olarak tanımladığı Bernanke'nin, ikinci bir dönem için daha Fed başkanı olmasını istediğini söyledi.

ABD ekonomisinin, tamamıyla bir ekonomik toparlanmanın henüz çok uzağında olduğunu vurgulayan Obama, Bernanke'nin, gözüpek uygulamaları sonucunda küresel finansal krizin ABD ekonomisine zararının sınırlı kaldığını belirtti.

Bernanke'nin üst üste ikinci kez seçilebilmesi için ABD Senatosu'nun onayı gerekecek. Seçilmesi durumunda 4 yıl daha Fed başkanlığını yürütecek olan Ben Bernanke'nin mevcut görev süresi 31 Ocak 2010'da sona eriyor.

Uzmanlar Bernanke'nin görevine devam etmesinin piyasalar tarafından olumlu karşılanacağını, bu sayede Fed'e kimin başkanlık edeceğine ilişkin endişelerin ortadan kalkacağını belirtiyor.

BÜYÜK BUHRAN UZMANI
Marketwatch'ta konuya ilişkin yer yer alan haberde, Büyük Buhran uzmanı Bernanke'nin yeniden göreve gelmesinin önemli bir adım olacağı belirtiliyor.

Haberde "Büyük Buhran'ı çok iyi biçimde analiz etmiş olan Bernanke, tekrar aynı hataların yapılmasını önledi ve hem ABD'yi hem de dünyayı büyük bir felaketten korudu. 9 Mart'taki dip seviyelerinden bu yana yatırımlarının değerini katlayan milyonlarca yatırımcının da Bernanke'ye teşekkür etmesi gerekiyor" deniyor.

Sayfa Yükleniyor...