Büyümeden emin olunca bütçeye dokunacak

ABD Hazine Bakanı Geithner, Obama yönetiminin ekonominin güvenli bir şekilde büyüdüğünden emin olduktan sonra bütçe açığını aşağı çekeceğini söyledi.

Büyümeden emin olunca bütçeye dokunacak

Çin ziyareti sırasında öğrencilere hitap eden ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, "Temel stratejimiz ekonominin büyüme kaydettiğinden emin olduktan sonra, uzun vadeli reformlar uygulamak ve bütçe sürecinde geçtiğimiz 10 yıl içinde terk edilen temel disiplini yeniden oluşturmaktır" dedi.

Elinde 895 milyar dolarlık kadar ABD hazine tahvili bulunan Çin, daha önce ABD'nin bütçe açıklarının büyüklüğü ve Çin'in yatırımlarının güvenliğinden kaygı duyduğunu açıklamıştı.

Çin'deki temaslarını tamamladıktan sonra Londra'ya geçmesi beklenen Geithner, Avrupa'nın işlemeyen bütçe süreçlerini yeniden sürdürülebilir duruma getirmenin zorluklarını karşılamak için bir yol bulacağına inandığını belirtti.

Geithner, "Avrupalı liderler bunun farkına vardılar ve şimdi güçlü reformları hayata geçirebilmek için önemli gayret gösteriyorlar" dedi.

Geithner'ın Çin'den sonra gideceği Avrupa'da İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet ve Alman Maliye bakanı Wolfgang Schaeuble ile ayrı ayrı görüşmesi bekleniyor.

Sayfa Yükleniyor...