Çağlayan: Olur olur bal gibi olur

Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Çağlayan, 2023 için 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin yakalanabileceğini şarkı sözlerini hatırlatarak dile getirdi.

Çağlayan: Olur olur bal gibi olur

Türkiye cumhuriyetin 100'üncü yılında halen 100 milyar dolarlar civarında seyreden ihracatı 500 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Devlet Bakanı Çağlayan 'hedef tutar mı' şeklindeki eleştirilere yanıt verdi: "2023 hedefimizi gerçekkeştirmek için ihracatımızı 4'ten fazlaya katlamamız gerekiyor. Katlar mıyız? Hani bir şarkıcımız vardı 'olur olur bal gibi olur' derdi hakikaten bal gibi olur. Zaman zaman size gaz veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Zaman zaman gazınızı alıyoruz, almaya devam edeceğiz ancak bunun da ulaşılabilir bir hedef olduğunu çok net ifade ediyorum."

İhracata dayalı büyüme strarejisinin bir parçası olarak Dış Ticaret Müsteşarlığı bünyesinde faliyet gösteren 24 ülke masasında artık özel sektör de olacak.

Çağlayan şunları söyledi: "Ülke masaları çalışmalarında artık o ülkelerde en iyi iş yapan, en fazla iş yapan o ülkeleri yakinen tanıyan arkadaşlarımız koordinatör olarak görev alacaklar. Bizimle birlikte o ülke masasında tüm bilgileri bizlerle paylaşacaklar, bizler de arkadaşlarımızın o pazarlarla ilgili bilgilerinden yararlanmaya çalışacağız."

Çağlayan, ülke masalarıyla ulaşmak istediklerinde ilk olumlu örneğin Çin olduğunu söyledi. Çağlayan'ın verdiği bilgilere göre, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'e geçen yılın ilk yarısında sadece 530 milyon dolarlık ihracat yapan Türkiye, ürün ve eyalet çeşitlemeleri gibi adımlarla bu yıl rakamı ikiye katladı, 1 milyar dolara çıkardı.

Sayfa Yükleniyor...