Carrefoursa İpek'i 24 milyon Euro'ya aldı

Carrefoursa 27 adet İpek mağazasını 24 milyon Euro'ya satın aldı.

Carrefoursa İpek'i 24 milyon Euro'ya aldı

Sabancı Holding'in perakende alanındaki iştiraki Carrefoursa "Alpark" markası altında, İstanbul ilinde faaliyet gösteren 27 adet perakende satış mağazası bulunan İpek Giyim Mağazaları hisselerinin tamamını satın alma anlaşması imzaladı.

Carrefoursa'nın ana artaklarından Carrefour'un yaptığı açıklamaya göre; 2009 yılı sonunda net satışları 79 milyon lira olan İpek'in satın alınmasında işlem değeri 24 milyon Euro olarak gerçekleşti.

Carrefoursa'dan dün akşam KAP'a yapılan açıklamada da, "Sözleşmeye göre hisselerin tamamı için belirlenen değer 45 milyon TL olup, ödenecek nihai rakam kapanış tarihinde şirketin finansal net borçluluk ve net işletme sermayesindeki değişikliklere göre belirlenecektir" denildi. Açıklamada, hisse alım işleminin gerçekleşmesinin Rekabet Kurumu'nun onayı şartına bağlı olduğu belirtildi.

Carrefoursa hisselerinin yüzde 58.2'si Fransız Carrefour, yaklaşık yüzde 39'u ise Sabancı Holding'e ait bulunuyor. Carrefour'un Türkiye'de Sabancı Holding ile bir diğer ortaklığı olan Diasa'daki payı ise yüzde 60.

Sayfa Yükleniyor...