Citibank'ın satışında sona gelindi

Citigroup'un Türkiye'deki bireysel bankacılık biriminin satışının en geç Nisan başında gerçekleşmesi bekleniyor.

Citibank'ın satışında sona gelindi

Citigroup'un Türkiye'deki bireysel bankacılık biriminin satışında sona gelindi.

Reuters'ın haberine göre, konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar oluşturulan kısa listede Odeabank, Fibabanka, Garanti Bankası ve Denizbank'ın yer aldığını ve satışın en geç Nisan başında bitebileceğini söylediler.

Bireysel bankacılık birimine bağlı şubelerin ve kredi kartları işinin ayrı ayrı satışının da söz konusu olabileceği belirtiliyor.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, "Satışın eli kulağında. Süreç en geç Mart sonunda ya da Nisan başında tamamlanabilir. Satışta ayrıca, bireysel bankacılık biriminin alt segmentlerinin ayrı ayrı satılması da düşünülen diğer alternatifler arasında yer alıyor" dedi.

Bu alternatif gerçekleşirse şubeler, kredi kartları gibi bireysel bankacılık alt birimleri ayrı ayrı bankalara da satılabilecek.

Başka bir kaynak ise Citi'nin 30 şubesini satmak istediği, 7 şubeyi ise devam eden ticari ve kurumsal bankacılık faaliyetleri için tutmak istediğini ifade etti ve ekledi: "Citi şubelerinin büyük bölümünü ve yaklaşık 4 milyar dolar değerindeki kredi portföyünü ve kredi kartları işini birlikte satmayı planlıyor."

Citigroup, Türkiye'deki bireysel bankacılık bölümünün satışı için alternatifleri değerlendirme kararı aldığını 5 Aralık'ta açıklamıştı.

Türkiye'de ilk şubesini 1981 yılında açan Citi'nin ülkede 2 binden fazla çalışanı bulunuyor. Perakende bankacılığa 1996 yılında başlayan banka, 2006 yılında Akbank'ın yüzde 20 hissesini aldı, ancak söz konusu hisselerin yarısını geçen sene Mayıs ayında sattı.

Sayfa Yükleniyor...