Citigroup'a Japon ortak geliyor

Citigroup ve SMFG global faaliyetleri birleştirmek konusunda görüşüyor.

Citigroup'a Japon ortak geliyor

Japonya'da yayınlanan Asahi Shimbun gazetesi, Japonya aracılık kurumu ve yatırım bankası faaliyetlerinin bir bölümünün satmak için görüşmeler yürüten Citigroup ile Sumitomo Mitsui Financial Group'un (SMFG) global kurumsal bankacılık faaliyetlerini birleştirmek konusunda görüştüğünü bildirdi.

Kaynak gösterilmeyen haberde, iki bankanın Mayıs ayında anlaşmaya varmayı hedeflediği belirtildi.

Hafta sonunda Reuters'a bilgi veren iki kaynak, Japonya'nın üçüncü büyük bankası SMFG'nin, Citigroup'un bireysel aracılık kurumu Nikko Cordial'ın ve yatırım bankası Nikko Citigroup'un bazı faaliyetlerinin alımı için 500 milyar yen (5.15 milyar dolar) teklif verdiğini ve görüşmelerde münhasırlık hakkı kazandığını belirtmişlerdi.

Bir anlaşmaya varılması halinde bu durum Japonya finans sektörünün görünümünü belirgin şekilde değiştirebilir. Aralık itibariyle müşteri varlıkları 25 trilyon yeni bulan Nikko Cordial, Nomura Holdings'e ait aracı kurumundan sonra ülkenin ikinci büyük şirketi. Nikko Citigroup ise ülkenin en büyük yatırım bankalarından biri konumunda.

Asahi'nin haberine göre SMFG Citigroup ile faaliyetlerin birleştirerek, uluslararası faaliyetlerini güçelendirmeyi hedefliyor.

Sayfa Yükleniyor...