DenizBank sürdürülebilir tarım sendikasyonu sağladı

DenizBank, 840 milyon dolarlık sürdürülebilir tarım sendikasyonu sağladı.

DenizBank sürdürülebilir tarım sendikasyonu sağladı

DenizBank, sürdürülebilirlik bağlantılı ilk sendikasyon kredisi ile 840 milyon dolar tutarında yurt dışı kaynak sağladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, söz konusu işlem, 22 ülkeden 49 katılımcı ile sektörde son 2 yıldaki en geniş katılımlı sendikasyon kredisi oldu. Gıda güvenliği sağlanmasında büyük önem taşıyan sürdürülebilir tarımın finansmanı, işlemin performans kriterleri arasında yer aldı.

Mizuho Bank Ltd'in aracı banka olduğu işlem, Bank of America, Emirates NBD Capital Limited, MashreqBank ve Standard Chartered Bank koordinatörlüğünde gerçekleşti. 9 banka ise yetkilendirilmiş lider düzenleyici (MLA) olarak işlemde yer aldı. Yüzde 110 yenileme oranı ile gerçekleşen işlemin toplam maliyeti dolar ve euro cinsinden sırasıyla libor + yüzde 2,15 ve Euribor + yüzde 1,75 olarak gerçekleşti.

Yılın ilk yarısında 410 milyon dolar tutarında yeni sendikasyon kredisi ve 435 milyon dolar tutarında yurt dışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon işlemi gerçekleştiren DenizBank'ın, Emirates NBD hissedarlığında ekonomiye sağladığı taze kaynak miktarı böylece toplamda 3,6 milyar dolara ulaştı. Banka tarafından 2021 başından itibaren temin edilen yabancı para fonlamanın yüzde 30'u sürdürülebilirlik bağlantılı olarak gerçekleşti.

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE DAYALI FONLAMA PORTFÖYÜMÜZÜ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, sürdürülebilirlik konusunu, çevresel ve sosyal sorumluluklarıyla bir bütün olarak ele aldıklarını belirterek, "Sektörde son 2 yılın en geniş katılımlı sendikasyon kredisini gerçekleştirdik. Her biri farklı ülkeden 8 yeni bankanın da katılımı ile toplamda 22 ülkede yerleşik 49 yatırımcıdan bu kaynağı temin etmek, tesis ettiğimiz güven ilişkisini göstermesi açısından da çok değerli. İşlemle ilişkili sürdürülebilirlik performans kriterlerimiz doğrultusunda, finansal hizmetlerin engelli vatandaşlarımız ve çiftçilerimiz başta olmak üzere toplumun tamamı tarafından erişilebilirliğine verdiğimiz desteği artıracağız" dedi.

Gezegenin geleceği ve doğal kaynakların korunması açısından tarımın finansmanının çok önemli olduğunu vurgulayan Ateş, şunları kaydetti:

Gıda güvencesinin gerekliliği olarak tarımın sürdürülebilirliğinin desteklenmesi artık olmazsa olmazımız. Dolayısıyla tarıma özel tasarlanmış ilk finansal enstrüman olan Üretici Kart ile çiftçilerimize sağlanan kaynağı, faaliyetinin nesiller boyu devamı için büyütme hedefindeyiz."

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...