Dışarıda hava bozuldu, İMKB yüzde 2.5 düştü

Yurtdışı borsalardaki kayıplar ve içeride doların yükselmesi İMKB'ye satış getirdi. Borsada yüzde 2.5'lik kayıp yaşandı.

Dışarıda hava bozuldu, İMKB yüzde 2.5 düştü

İMKB Ulusal 100 Endeksi dış borsalarda yaşanan düşüş ve doların 1,51 lira seviyesinin üzerine yükselmesinin etkisiyle genele yayılan satışların ardından günü sert düşüşle tamamladı.

Endeks gün sonunda yüzde 2.5'lik düşüşle 45 bin 761 puana indi. Toplam işlem hacmi düne göre yüzde 27.6 artarak 2.26 milyar lira olarak gerçekleşti.

Anadolu Yatırım Araştırma Yönetmeni Gülizar Özdemir Türk, "Yurtdışı borsalarda kayıplar var. Ayrıca dolar da 1,51 lira seviyesinin üzerine yükseldi. Bunların etkisiyle İMKB'de bir miktar kâr realizasyonu gerçekleşiyor. Dolar/TL'de 1,52 seviyesinde ise direnç bulunuyor. Eğer dolarda 1,52 seviyesi kırılırsa İMKB'deki satışlar artabilir. Şimdilik dolardaki yükselişi parite etkisine bağlıyoruz ve bir yabancı çıkışı olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Özdemir "İMKB'de tüm sektörlerde kayıplar var. 47 bin puanın ardından 46 bin puandaki destek de kırıldı. Satışların devam etmesi halinde 45 bin 500 puanın ardından 44 bin puana doğru bir çekilme görebiliriz" diye konuştu.

Dünya borsalarında sabah görülen satış baskısı, ABD'den gelen özel sektör istihdam verisiyle arttı. Beklentilerden kötü gelen verinin ardından ABD vadeli işlemlerinde satışlar belirginleşti.

Avrupa borsalarında ise yüzde 1 civarında değer kaybı var. Piyasalarda çıkış trendinin ardından beklenen düzeltme ve mali sektöre ilişkin endişeler de bugünkü satıcılı havada etkili oldu.

Sayfa Yükleniyor...