Piyasalarda son durum (Dolar kuru bugün kaç TL? 22 Mart 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum. Yeni haftanın ilk işlem gününde dolar/TL, güne bankalararası piyasada 8,06'dan başladı, daha sonra 8 liranın altına indi. Dolar kuru saat 18.00 itibariyle 7,90 TL seviyelerinde işlem gördü.  Euro/TL ise 9,47'lerde seyrediyor. Öte yandan borsa yeni haftaya Merkez Bankası başkanlığında yaşanan değişiklik kararının ardından sert düşüşle girdi. Yüzde 6,65 düşüşle açılan borsada, iki kez üst üste devre kesici uygulaması çalıştı. İşte ayrıntılar...

Piyasalarda son durum (Dolar kuru bugün kaç TL? 22 Mart 2021 dolar - euro fiyatları)

Hafta sonu beklenmedik ve sürpriz şekilde TCMB Başkanı Naci Ağbal görevden alındı ve 20 ayda Merkez Bankası'nda üç başkan değişimi yaşanmış oldu.

Yeni hafta bunun yansımalarını izleyerek başladı. TCMB’in faizleri 2 puan artırmasının ardından, iki gün olmadan Başkan Ağbal görevden alınmış oldu. Risk algısı arttı, belirsizlik yükseldi. Öngörüler orta ve uzun vadeden ziyade kısa vadeye indi.

Pazar günü yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu açıklama yaptı ve bankacılarla buluştu.
PPK toplantıları daha önce kamuoyuna ilan edilen takvim çerçevesinde olacak denildi. Enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarı kararlılığı korunuyor mesajı geldi.

BAKAN ELVAN'DAN AÇIKLAMA: SERBEST PİYASADAN KESİNLİKLE TAVİZ YOK

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Merkez Bankası başkanlığında hafta sonu yaşanan değişikliğin ardından yeni haftaya başlarken bir açıklama yaptı. Bakan Elvan piyasalara, "serbest piyasa mekanizmasından kesinlikle taviz verilmeyecek" güvencesi verdi ve "liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edileceğini" ifade etti.

kuru bugün saat 18.00 itibariyle 7,91 lira seviyelerinde işlem görüyor. /TL ise 9,47 seviyelerinde seyrediyor.

Dolar/TL, karar öncesi cuma günü son işlemlerde 7,2185 seviyesindeydi.

'DA İŞLEMLER İKİNCİ KEZ DURDU

Borsa yeni haftaya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlığında yaşanan değişiklik kararının ardından sert düşüşle girdi.

Yüzde 6,65 düşüşle açılan borsada, iki kez üst üste devre kesici uygulaması çalıştı. İkinci kez verilen yarım saatlik aranın ardından İşlemler 11:08'de yeniden başladı. Üçüncü başlangıcın ardından BİST 100'de kayıplar yüzde 9'un üzerine çıktı.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

PİYASALARDA ZORLU HAFTA

Uzmanlar, küresel piyasalarda Covid-19 salgınına ilişkin gelişmeler, tahvil piyasasının seyri, Fed Başkanı Powell'ın yapacağı konuşmalar ve yarından itibaren yoğunlaşacak veri takviminin takip edileceğini belirterek, yurt içinde ise ekonomi yönetiminin açıklamaları ve siyasi gelişmelerin izleneceğini söyledi. 

Bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde yapacağı açıklamalar ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın  Reform Paketi'ne ilişkin paylaşacağı eylem programı da yatırımcıların odağında olacak.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

ARŞİV: ALTINDA YÖN NE OLACAK?

Sayfa Yükleniyor...