Dolar kuru bugün kaç TL? (23 Mart 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 23 Mart 2021 Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda (TCMB) yaşanan başkan değişikliği sonrasında ilk işlem gününde yükseliş kaydeden dolar/TL kuru, bugün de yukarı yönlü seyrediyor.

Dolar kuru bugün kaç TL? (23 Mart 2021 dolar - euro fiyatları)

Merkez Bankası'ndaki sürpriz başkan değişikliği kararının ardından sert hareketlerin yaşandığı piyasa bugün yönetiminden gelecek olası yeni açıklamaları ve Hazine ihalelerini takip edecek.

Haftaya 8,47'den başladıktan sonra günü 7,80'in altında kapatmayı başaran /TL, kritik haftanın ikinci gününde 7,90'larda seyrediyor. /TL ise 9,42 civarında işlem görüyor.

BORSA, GÜNE YİNE DEVRE KESİCİYLE BAŞLADI

, hisse senetlerindeki düşüşü yavaşlatabilmek adına BİST-50'de bugüne özel açığa satış düzenlemesine gittiğini duyurdu.

BIST 100 endeksi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlık koltuğunda yaşanan değişimin ardından ikinci işlem gününe de düşüşle girdi.

Endeks güne yüzde 5,4 düşüşle 1.304 puandan başladı ve yine devre kesici uygulaması gerçekleşti. İlk devre kesicinin ardından işlemler yeniden başladıktan sonra yüzde 7'ye varan düşüş kaydeden endekste ikinci kez devre kesici çalıştı.

İkinci devre kesicinin ardından işlemler yeniden başladı ve endekste günlük düşüş yüzde 8'i aştı. Bankacılık endeksinde günlük kayıp ise yüzde 9'u aştı. Bankacılık endeksinde iki günlük düşüş yüzde 19'a yaklaştı.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Bugün yurt içinde piyasaları etkileyecek bir veri açıklanmayacak. Kurun seyrinde ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası'nın verebileceği mesajlar etkili olabilir.

Uzmanlar, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın bugün ve yarın Temsilciler Meclisi ile Senato'da yapacağı sunumların gündemin odağında bulunduğunu belirterek, veri gündeminde ise ABD'de açıklanacak yeni konut satışları ile Richmond Fed imalat sanayi endeksinin öne çıktığını söyledi.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...