Dolar kuru bugün ne kadar? (15 Eylül 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (15 Eylül 2021 dolar - euro fiyatları)

/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 8,44 seviyelerinde işlem görüyor.

/TL ise 9,97'lerde seyrediyor.

Dolar endeksi önceki kapanışa göre yüzde 0,1 değer kaybıyla 92,5 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi önceki kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 1,1817'den işlem görüyor.

Uzmanlar, son dönemde açıklanan veriler ve yeni tip corona virüs salgınına yönelik gelişmelerin, destekleyici para politikalarının bir müddet daha devam edeceği beklentilerini güçlendirdiğini belirterek, döviz piyasasında temkinli seyrin sürdüğünü ifade etti.

Bugün ABD'de New York Fed imalat endeksi, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verilerinin takip edileceğini bildiren uzmanlar, bir süredir 92,3-92,8 bandında seyreden dolar endeksinin bundan sonraki yön tayininde kırılma yönünün önemli olacağını söyledi.

MB'DEN ZORUNLU KARŞILIK KARARI

Merkez Bankası, yabancı para zorunlu karşılık oranlarını 200 baz puan artırdı.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

TCMB, döviz hesapları için uygulanan zorunlu karşılık oranlarında değişikliğe gitti. Vadesiz ve 1 yıla kadar vadeli döviz hesapları için zorunlu karşılık oranı yüzde 23'e yükseldi. 1 yıl ve 1 yıldan uzun vadeli döviz hesaplarında zorunlu karşılık oranı ise yüzde 17 oldu.

Merkez Bankası son olarak 1 Temmuz tarihinde yabancı para zorunlu karşılık oranını yine 200 baz puan arttırmıştı. Bu kararla piyasadan 2,7 milyar dolar toplanmıştı.

ABD'DE ENFLASYON YÜZDE 5,3

Küresel Amerika'daki enflasyon rakamını bekliyordu. Ağustos ayında TÜFE yüzde 5,3 olarak gerçekleşti. Veriye aylık olarak bakıldığında yüzde 0,3'lük bir artış görüldü. Tüketici fiyatları son 7 ayın en düşük artışını kaydetmiş oldu. Verilerin açıklanmasının ardından gözler artık Fed'de olacak.

Fed faiz kararını önümüzdeki hafta çarşamba günü açıklayacak.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...