Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Ekim 2020 dolar - euro fiyatları)

Hafta başından bu yana dalgalı bir seyir izleyen dolar - euro kaç TL? 2 Ekim 2020 dolar kuru en son ne kadar oldu? 2 Ekim 2020 bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (2 Ekim 2020 dolar - euro fiyatları)

Küresel piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump ve eşinin corona virüs testlerinin pozitif çıkması sonrasında sert düştü.

Türk Lirası, dolar ve euro karşısında 2 gündür elde ettiği kazanımların ardından bugün yönünü yukarı çevirdi. Sabah saatlerinde 7,73-7,72 bandından hareket eden dolar/TL , 7,76'dan seyrediyor. 

Euro/TL ise 9,09'dan değerleniyor.

Dolar endeksi, yatay bir seyirle 93,8 seviyesinde dengelendi. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 1,1735 seviyesinden işlem görüyor.

HABERE GİT: ABD BAŞKANI TRUMP VE EŞİ MELANIA TRUMP CORONA VİRÜSE YAKALANDI

Yatırımcılar çekişmeli geçmesi beklenen kasım ayındaki ABD başkanlık seçimlerine hazırlanmışken Trump'ın test sonucu pozitif çıkmasının piyasalarda yeni bir volatilite dalgası yaratabileceği düşünülüyor.

ABD'DE İŞSİZLİK ORANI EYLÜLDE YÜZDE 7,9'A GERİLEDİ

ABD'de tarım dışı istihdam eylül ayında 661,000 ile beklenenden daha az arttı, işsizlik oranı yüzde 7,9'a geriledi.

DÖVİZDE GÜNCEL DURUM

Uzmanlar, ABD Başkanı Donald Trump'ın yeni tip corona virüse (Covid-19) yakalanması sonrası seçim sürecinin nasıl etkileneceğinin takip edileceğini belirterek, özellikle Avrupa'da artan vaka sayıları nedeniyle tekrar gündeme gelen tedbirlerin küresel risk iştahını törpülediğini ifade etti.

PETROL 40 DOLARIN ALTINA İNDİ

Petrol fiyatlarındaki gerileme Trump'ın corona virüs testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından yüzde 3'ü geçti ve 40 doların altına indi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 3,5 değer kaybederek 49,53 dolara geriledi.

ABD hafif ham petrolü yüzde 3,6 değer kaybederek 37,31 dolardan alıcı buldu. ABD petrolü bu haftayı yüzde 5'ten fazla bir kayıpla tamamlamaya hazırlanıyor.

PİYASALARDA TRUMP ETKİSİ-VİDEO

Sayfa Yükleniyor...