Dolar kuru bugün ne kadar? (25 Mayıs 2021 dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 25 Mayıs 2021 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar kuru bugün ne kadar? (25 Mayıs 2021 dolar - euro fiyatları)

Haftanın ilk gününde 8,40'ın altında sakin bir gün geçiren dolar/TL, bugün  hafif yukarı yönlü hareketle 8,40'ın üzerine tırmandı.

GÜNCEL FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

/TL gün içerisinde hafif yukarı yönlü hareketler sergilerken, öğleden sonra 8,45 seviyelerini test etti ve ardından 8,43 seviyelerinde dengelendi.

Öte yandan küresel piyasalarda ABD dolarının euro karşısında düşüşünü sürdürmesiyle yükselen parite, içerde euro/TL'yi de hareketlendirdi. /TL kuru 10,35'i aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Fed politikacılarından gelen enflasyon yorumları sonrasında ABD Hazine tahvili faizi ve dolar endeksi düştü. Endeks, uzmanların kritik destek olarak nitelendirdikleri 90 seviyesinin altındaki seyrine devam ederken, yüzde 0,2 değer kaybıyla 89,6 seviyelerinde bulunuyor.

Uzmanlar, dünya genelinde beklentilerden iyi gelen makroekonomik veriler ve ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin enflasyonist endişeleri yatıştıran açıklamalarının risk iştahını artırdığını belirterek, dolar endeksindeki zayıf görünümün de gelişmekte olan ülke para birimlerini desteklediğini söyledi.

Bugün yurt içinde veri gündeminin zayıf olduğunu aktaran uzmanlar, AB Liderler Zirvesi ve gelişmiş ülke merkez bankalarının yetkililerinin yapacağı açıklamaların da yatırımcıların odağında bulunduğu kaydetti.

VİDEO: BORSADA YÖN NE OLACAK?

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...