Dolar ne kadar? (9 Mart 2016)

Dolar/TL gelişmekte olan ülkelere yönelik iyimserlik ve Türkiye'nin yeniden AB ile yakınlaşmasıyla 2,89'un altına geriledi.

Dolar ne kadar? (9 Mart 2016)

Dolar/TL, küresel risk iştahının gelişmekte olan ülke para birimlerine desteği ve Türkiye'nin mülteci krizi nedeniyle AB ilişkilerini daha da geliştireceği beklentileriyle bir ay aranın ardından ilk kez 2,90'ın altını test etti.

Güne 2.92 civarında başlayan dolar/TL en düşük 2.8880 seviyesini test etti. Dolar/TL en son 5 Şubat'ta 2.90'ın altına gerilemişti.

Bankacılar, TL'nin bugün dolar karşısında yaklaşık 0.5 değer kazandığını ekonomisi petrole bağlı para birimlerinde ise iyimserliğin TL'den daha kuvvetli hissedildiğine de dikkat çektiler.

AMB BEKLENİYOR

Bankacılar piyasalarda iyimserliğin devam ettiğini ancak bu hafta için piyasada esas yön belirleyici olanın Avrupa Merkez Bankası (AMB) kararı olacağını da belirtiyorlar.

AMB'nin yarın gerçekleştirilecek toplantısında düşük emtia fiyatlarının deflasyon riskini artırmasından dolayı para politikasında gevşemeye gitmesine neredeyse kesin gözüyle bakılırken, Çin'den gelecek bir dizi veri de gelişen ekonomilerdeki yavaşlama hakkında daha net fikirler verecek.

Sayfa Yükleniyor...