Emekli aylıklarına haciz Çalışma Hayatı'nda

Ali Tezel ve Heves Atasoy'un birlikte sunduğu Çalışma Hayatı'nda bugün geçtiğimiz hafta TBMM’de kabul gören 5838 sayılı Torba Kanun ile emekli aylıklarına haciz konusunda yapılan düzenleme ele alınacak.

Emekli aylıklarına haciz Çalışma Hayatı'nda

NTV’de salı ve perşembe günleri 12.30’da canlı olarak ekrana gelen Çalışma Hayatı’nda çalışanların merakla beklediği konu ve sorular ele alınıyor. Sorularınızı calismahayati@ntv.com.tr adresinden iletebilirsiniz.

EMEKLİ AYLIKLARINA HACİZDE NELER DEĞİŞTİ?
Artık SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olanların emekli aylıkları haciz istendiğinde icra memurları, borçlu emeklinin muvafakati yoksa, haciz istemini derhal reddedecekler.

Alacaklı kişi icra müdürlüğünden emeklilerin aylıklarına haciz istiyordu, icra memuru da emekli aylıklarına haciz işlemini başlatıyordu.

Emekli olan kişi, haciz işlemine "yasal değil" diyerek itiraz ederse, icra işlemi duruyordu. Emekli itiraz edinceye kadar geçen süredeki gerçekleşmiş hacizler için ise emeklinin ayrı bir dava açıp, haczedilenleri geri istemesi gerekiyordu.

Geçen hafta TBMM’de kabul gören 5838 sayılı Torba Kanun ile bu uygulama değiştirildi. Artık SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olanların emekli aylıkları haciz istendiğinde icra memurları, borçlu emeklinin muvafakati yoksa, haciz istemini derhal reddedecekler.

Bu arada emeklilerin bankalardan kredi alırken veya kredi kartı çıkarırken verdikleri, verecekleri "emekli aylığıma haciz getirtebilirsiniz" muvafakatından her zaman vazgeçme hakları da var.


Ali Tezel'e sorularınız için tıklayın


Sayfa Yükleniyor...