En iyi teklif Bagen'den geldi

Spor Toto Teşkilatı tarafından gönderilen ödenekle Malatya'da yaptırılacak tesisin ihalesi, İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nde gerçekleştirildi.

Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, ihale komisyonunca yapılan ikinci oturum sırasında ilk oturumda geçerli kabul edilen 5 isteklinin teklif dosyalarının incelendiğini belirtti.

En avantajlı birinci teklifi sunan Bagen İnşaat Turizm Seyahat Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin ihaleyi 1 milyon 923 bin lira karşılığında kazandığını ifade eden Er, ''Spor Toto Teşkilatı ile Malatya Valiliği arasında imzalanan protokolle tesise 1 milyon 423 bin 729 TL ödenek sağlanmıştır. Sağlanan ödenekle öncelikle bir planlama yapılarak, mevcut ödenekle nasıl bir proje istiyoruz? Ne yapabiliriz? konuları enine boyuna değerlendirilmiştir. Bunun sonucunda kamp, eğitim ve konaklama tesisi yapılması kararlaştırılmıştır. Yapımı planlanan spor kompleksinin projesinin bu işle iştigal eden profesyoneller tarafından hazırlanması karlaştırılmıştır'' dedi.
       
İhalenin titiz şekilde yapıldığını vurgulayan Er, ''İhaleye 11 firma katılmış ve bu firmaların 5'i geçersiz evrak vermiş. Dolayısıyla 1 milyon 923 bin TL ile en uygun teklifi veren Bagen İnşaat'a ihalemizi verdik. İşin bitiş süresi 300 takvim günü, yaklaşık 10 aydır. Kamuoyunda sanki İl Özel İdaresi'nin bir payı yokmuş gibi düşünce var. Bunun tam tersine yaklaşık maliyet 2 milyon 83 bin 704 TL'dir, ancak 1 milyon 923 bin TL'ye ihale edildi. Şu anki ihale rakamı gelecek paraya yetmiyor. Geriye kalan para İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak'' diye konuştu.

Bagen İnşaat Turizm Seyahat Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tahtalı, projenin Malatya'ya hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, ''Bu proje adına üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde gerçekleştireceğimize söz veriyorum'' dedi.

Sayfa Yükleniyor...