En zengin Türk Karamehmet

Forbes'un listesine göre, Mehmet Emin Karamehmet'in 4 milyar dolarlık serveti var.

En zengin Türk Karamehmet

Forbes Türkiye'nin, ''En Zengin 100 Türk'' listesinde ilk sırada, 4 milyar dolarlık servetiyle Mehmet Emin Karamehmet yer aldı. Karamehmet'in 2010 serveti 2,9 milyar dolar seviyesindeydi.

İkinci sırayı 1,7 milyar dolarlık serveti 3 milyar dolara çıkan Semahat Arsel ve geçen senenin birincisi Hüsnü Özyeğin paylaştı.

Onları 1,6 milyar dolarlık serveti 2,9 milyar dolara yükselen Rahmi Koç izledi.

Listede sırasıyla Murat Ülker (2.8 milyar dolar), Ferit Şahenk (2.7 milyar dolar), Şarık Tara (2.7 milyar dolar), Filiz Şahenk (2.5 milyar dolar), Suna Kıraç (2.5 milyar dolar) Ali Ağaoğlu (2.1 milyar dolar) yer aldı.

İlk 10'da yer alanların toplam serveti önceki yıla göre 6.2 milyar dolar artarak 28.2 milyar dolara ulaştı.

39 DOLAR MİLYARDERİ
Bu yıl listenin neredeyse üçe biri dolar milyarderlerinden oluşuyor. 11 yeni ismin eklenmesiyle dolar milyarderinin sayısı 39’a yükseldi. Listedeki isimlerin tamamının toplam serveti ise 104 milyar dolar. Aynı rakam geçen yıl 87 milyar dolardı.

Bu yıl servetini artırarak yeni milyarder olan 11 kişiden üçü Koç Ailesi’nden -Mustafa, Ömer ve Ali Koç… Sabancı Ailesi’nden Serra Sabancı ve Çiğdem Sabancı Bilen ile Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi’nin sahibi Suat Günsel de milyarderler ligine geri dönüş yaptı. Limak’ın sahipleri Nihat Özdemir ve Sezai Bacaksız ile Hema’nın sahibi Mehmet Hattat ise geçen yıl milyoner olarak yer buldukları listede bu yıl milyarderler olarak yer alıyorlar.

LİSTEYE İLK KEZ GİRENLER
Forbes 100 içerisinde kendisine ilk kez yer bulan ve listeye doğrudan doğruya milyarder olarak giren iki isim var. Genel Enerji’nin CEO’su ve kurucusu Mehmet Sepil ile Kazancı Holding’in sahibi Ali Metin Kazancı. 105 kişiden oluşan listede yer bulan 23 kadından sekizi dolar milyarderi.

EN ZENGİN ÇİFT
Listede yer alan en zengin çift Suna ve İnan Kıraç. Toplam servetleri 2 milyar 975 milyon dolar. Eş olarak en zenginler arasında yer alan diğer isimler ise şunlar: Sema Işıl - Aydın Doğan, Ahsen - Orhan Özokur, Vuslat Doğan - Ali Sabancı.

İŞTE TÜRKİYE'NİN ZENGİNLERİ

En zengin Türk Karamehmet - 1

Sayfa Yükleniyor...