Euro'ya geçmek için can atıyorlar

Financial Times, Euro'daki çalkantıya rağmen, Avrupa Birliği'nin genç üyelerinden Estonya'nın 1 Ocak tarihinde bölgeye katılmaya hazırlandığını yazdı.

Euro'ya geçmek için can atıyorlar

İngiliz Financial Times gazetesi, Avrupa Birliği liderlerinin Euro Bölgesi'nde daimi bir ekonomik kurtarma fonu oluşturmaya karar verdiği Brüksel zirvesini sayfalarına taşıdı.

Gazete şu ifadelere yer verildi: "Yunanistan ve İrlanda'ya şimdiden dev yardım paketleri sunulmak zorunda kaldı; sırada Portekiz ve İspanya da var sorusu giderek daha yüksek sesle telaffuz ediliyor. Toplam 16 ülkeyi birleştiren Euro Bölgesi'nde durum böyleyken, ortak para birimine şu sıralarda üye olmak isteyecek başka bir ülke çıkar mı?"

Financial Times, Euro'daki çalkantıya rağmen, Avrupa Birliği'nin genç üyelerinden Estonya'nın 1 Ocak tarihinde bölgeye katılmaya hazırlandığını ve bu konuda gayet hevesli olduğunu yazdı.

Gazete, ''Kimilerince ölüm kalım savavaşı veren Euro'ya şu sırada katılmak, dışarıdan bakan birisine çok tuhaf gelebilir.'' diye yazdı.

Financial Times'a göre, ulusal parasına yakında veda edecek olan Estonya'nın Euro sevdasından vazgeçmeyişi gösteriyor ki, mali krize rağmen, Avrupa'nın doğusundaki ülkeler açısından Euro hala bir çekim gücü oluşturuyor, çünkü Euro üyesi olmak Batı'nın bir parçası olarak konumlarını perçinliyor.

Financial Times, Baltık ülkesinin Başbakanı Andus Ansip'in: ''Avrupa, daha büyük resmi gözden kaçırmamalı'' sözlerine yer veriyor. Estonya lideri, Avrupa Birliği'nde bütünleşme sürecinde Euro'nun kritik bir rol üstlendiğini söylüyor.

Sayfa Yükleniyor...