Eximbank'a 200 milyon Euro kredi

İhracatçıyı destekleyen Eximbank yeni bir kaynak sağladı.

Türk Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, 200 milyon euro (270 milyon dolar) tutarındaki 1 yıl vadeli kulüp kredisi sağladıklarını ve faiz oranının da euribor+ yüzde 1.50 olarak belirlendiğini açıkladı.

Krediye ilişkin anlaşma, Kılıçoğlu ve kredinin koordinatörü ING Bank Yönetim Kurulu Başkanı John McCarthy ile diğer katılımcı banka temsilcileri tarafından bugün Londra'da imzalanacak.

Reuters'ın aldığı bilgiye göre, yabancı ve yerli toplam 19 bankanın yer aldı kulüp kredisinde ING Bank'ın yanı sıra The Bank of Tokyo- Mitsubishi UFJ, Rabobank, Dexia Bank, Doha Bank, Intesa Sanpaolo, Fortis Bank, Akbank International N.V., İşbank GmbH, National Bank of Greece, The Economy Bank N.V., Türk Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Yapı

ve Kredi Bankası yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak, Societe Generale, Citibank, JP Morgan, Vakıflar Bankası ve Credit Europe kreditör olarak yer aldı.

Kılıçoğlu yaptığı açıklamada, krediye katılan bankaların geniş ülke yelpazesine dikkat çekerek, aynı piyasadan geçen yıl temin edilen 250 milyon Euro tutarındaki kredinin, bu defa 200 milyon Euro olarak, yüzde 80 oranında yenilendiğini belirtti.

Kılıçoğlu, "Krediye katılan uluslararası bankaların maliyetlerinin yükseldiği ve buna paralel olarak Türk bankalarının sendikasyon spread'lerinde (marj) önemli artışlar yaşandığı bu dönemde, söz konusu yenileme oranının, dünya ekonomisindeki olumsuz gelişmelere rağmen Türk Eximbank'a ve Türkiye ekonomisine duyulan güvenin bir göstergesidir" dedi.

Bu yıl nakdi ve gayrinakdi kredi programları hacminde yüzde 37 artış öngören Türk Eximbank'ın söz konusu kulüp kredisi ile döviz kaynak ihtiyacının bir kısmının karşılanmış bulunduğunu bildiren Kılıçoğlu, reel sektördeki likidite darlığının üst seviyelere tırmandığı şu dönemde, banka olarak Türk ihracatçısının taleplerinin ivedilikle karşılanmaya devam edileceğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...