Faiz iki ayın en düşüğüne indi

Yurtdışı piyasalardaki olumlu seyrin etkisiyle gösterge tahvilin faizi yüzde 8.71'i gördü.

Faiz iki ayın en düşüğüne indi

Global olarak artan risk iştahı ve piyasalardaki olumlu seyir ile gösterge tahvilin bileşik faizi işlem bazında yüzde 8.71 ile son iki ayın en düşük seviyesini gördü. Bileşik faiz daha sonra yeniden yükselerek yüzde 8.82 seviyesine çıktı.

Gösterge tahvil faizinin bu seviyede kalamayarak tekrar yükseldiğini söyleyen bir bankanın tahvil-bono masası işlemcisi, "Bu seviyelerin kalıcı olup olmayacağı yurtdışı piyasalardaki seyre ve verilere bağlı. Diğer taraftan ilk çeyrek bilanço dönemi geldi. Dolayısıyla bankalar ellerindeki kağıtları satmak istemiyorlar. Ancak sonrasında düşük seviyeden kağıt satma isteği olabilir. Gelecek hafta enflasyon açıklanacak. Oradan çıkacak sonuç, faizlerin seyrinde etkili olacaktır" dedi.

Tahvil/bono piyasasında ise dün spot kapanışta yüzde 8.83, valörlüde 8.85 seviyesinde olan 16 Kasım 2011 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi bu sabah tezgahüstü piyasada ilk işlemlerde yüzde 8.84/8.82 seviyesindeydi.

Gösterge tahvil faizinde yüzde 8.75'in önemli bir seviye olduğunu söyleyen bir başka bankanın tahvil-bono masası işlemcisi de bu sabah yaptığı değerlendirmede, dolar/TL'nin 1.53 seviyesinin altında kalması ve yurtdışındaki olumlu seyrin devam etmesi halinde gösterge tahvil faizinin yüzde 8.75 seviyesini kırabileceğini belirtmişti.

Sayfa Yükleniyor...