Faizler düştü, masraf kalktı

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisinde faizi düşürürken, komisyon ve dosya masrafını da kaldırdı.

TEB'den yapılan açıklamaya göre, Banka 13-60 ay vadedeki faiz oranını yüzde 0,99'dan 0,95'e, 61-120 ay vadedeki faiz oranını ise yüzde 1,05'ten yüzde 1'e indirdi. 0-12 ay vadede yüzde 0,82 olan faiz oranı ise değişmedi.

Şubat sonuna kadar devam edecek kampanya ile TEB, konut kredisi kullanacak müşterilerinden dosya masrafı ve komisyon da almayacak.

Açıklamada, bu kampanya ile TEB'in, konut kredisinde her şey dahil ''en'' düşük fiyatı sunmaya başladığı ifade edilerek, TEB'den 120 ay vadeli 100 bin lira konut kredisi alan bir müşterinin, vade sonunda toplam 172 bin 165 lira ödemiş olacağı belirtildi.

TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir da konuya ilişkin değerlendirmesinde, kredilerde en rekabetçi fiyatları uyguladıklarını belirterek, ''Özellikle konut kredisi kullanmak isteyen tüketicilerin kredi faizlerindeki komisyon oranlarına ve masraflara dikkat etmesi gerekiyor. Bu ayrıntılar kredinin toplam maliyetini ve aylık ödemeleri artırıyor. Bugünkü rekabet ortamında tüketicilere en uygun koşullarda konut kredisini sunuyoruz'' dedi.




Sayfa Yükleniyor...