Fed daha fazla gevşeme sinyali vermedi

Fed ekonomik görünüm değerlendirmesini biraz yükseltti ancak daha fazla parasal gevşemeye gidilmesi konusunda önemli bir işaret vermedi.

Fed daha fazla gevşeme sinyali vermedi

ABD Merkez Bankası (Fed) dünkü toplantısı sonunda yaptığı açıklamada, ekonominin görünümüne ilişkin değerlendirmesini hafif yükseltti ve yüksek düzeydeki işsizlikle ilgili endişelerini bir kez daha ortaya koydu, ancak daha fazla parasal gevşemeye gidilmesi konusunda önemli bir işaret vermedi.

Federal Açık Piyasa Komitesi'nin toplantısının ardından yapılan açıklamada, gelecek çeyrek dönemler için ekonomide "ılımlı" büyüme beklendiği ve işsizlik oranının kademeli olarak düşeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Fed Ocak'taki açıklamasında, "mütevazı" büyüme beklediğini ifade etmişti.

Enerji maliyetlerinde son dönemde görülen artışın enflasyonda sadece geçici bir yükselişe neden olabileceği, uzun vadede enflasyonun yüzde 2 hedefine paralel veya altında seyretmesinin beklendiği belirtildi.

Fed beklendiği gibi, bankanın politika faizini en az 2014'ün sonuna kadar bulunduğu tarihi düşük seviyede tutmaya devam edebileceği ifadesini de tekrarladı.

Fed Aralık 2008'de, yaşanan derin resesyonla mücadele çerçevesinde politika faizini sıfır ile yüzde 0.25 aralığına indirmişti.

Sayfa Yükleniyor...