Fed: Resesyon büyük ihtimalle sona erdi

Fed Başkanı Bernanke, ekonominin bir süre daha zayıf kalacağını belirtti.

Fed: Resesyon büyük ihtimalle sona erdi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, Büyük Buhran'dan beri ABD'de gerçekleşen en büyük resesyonun muhtemelen sona ermiş olduğunu, ancak toparlanmanın yavaş olacağını ve yeni istihdam yaratmanın vakit alacağını söyledi.

Bernanke, Washington'da Brookings Institution'da yaptığı konuşmada, "Teknik açıdan bakıldığında büyük ihtimalle resesyonun sonuna gelinmiş olmasına rağmen, ekonominin zayıf olduğunu bir süre daha hissedeceğiz" dedi.

Resesyonun bittiğini söylerken Bernanke, Ağustos sonunda yaptığı ve ekonomide büyümeye geri dönme ihtimalinin yüksek olduğunu söylediği konuşmada olduğundan daha olumlu görünüyordu.

Ancak Bernanke, gelecek sene büyümenin büyük ihtimalle yavaş olacağı ve işsizliğin azalmasının zaman alacağı yönünde uyarıda bulundu.

Bernanke, "Çoğu tahmin 2010'da orta hızda büyüme görüleceğine işaret ediyor. Bu, içinde bulunduğumuz derinlikte bir resesyondan çıkış için beklediğimizden daha zayıf, çünkü hâlâ akıntıya karşı kürek çekiyoruz" diyerek global kredi arzı ve diğer kısıtlayıcı faktörlere atıfta bulundu.

Bernanke'nin konuşması, ABD'li yatırım bankası Lehman Brothers'ın çöküşünün birinci yıldönümüne denk geliyor. Fed'in açık piyasa komitesi (FOMC) ise para politikasına yön vermek için gelecek hafta toplanacak.

Sayfa Yükleniyor...