Finansbank'ın halka arzı ertelendi

Finansbank'ın halka arzı piyasa koşullarındaki olumsuzluklar nedeniyle ertelendi.

Finansbank'ın halka arzı ertelendi

National Bank of Greece'in , Finansbank'ta yüzde 20'ye kadar hisse satış süreci, piyasa koşullarındaki olumsuzluk nedeniyle ertelendi.

Konuya yakın kaynakların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Mart sonu Nisan ayı başında planlanan halka arz, piyasa koşullarındaki olumsuzluk nedeniyle ertelendi.

Bir kaynak, "Halka arzın ertelendiğini biliyoruz ancak ne zamana ertelendiği konusu henüz belli değil" dedi.

Petrol fiyatlarındaki artış ve euro bölgesinde bazı ülkelere yönelik devam eden borç krizi kaygılarının etkisiyle uluslararası piyasalarda risk iştahında yaşanan azalma global piyasalarda etkisini sürdürüyor.

Finansbank Grup CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, Ocak sonunda yaptığı açıklamada, zorunlu karşılıklardaki artışın da etkisiyle bankaların değerinin son dönemde bir miktar aşağı inmesinin halka arzdaki fiyatlamaya etkisinin olabileceğini belirterek, Şubat ayında planladıkları halka arzın takviminde ise 3-4 haftalık bir gecikme yaşanabileceğini ancak yine de ilk çeyrekte halka arz sürecinin tamamlamayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Yunanistan'ın en büyük bankası NBG, Eylül ayında açıkladığı sermaye artırım planı kapsamında, Türkiye'deki iştiraki Finansbank'ın mevcut sermayesini temsil eden bir kısım paylarının halka arzı düşünüldüğü belirtilmiş, planlanan arzın ardından NBG'nin Finansbank'ta en az yüzde 75 oranında çoğunluk hisseye sahip olmaya devam etmesinin planlandığı ifade edilmişti.

NBG, Finansbank'ta yüzde 20'ye kadar hisse satışı için Credit Suisse, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Merrill Lynch, Goldman Sachs ve HSBC'ye geçen sene Kasım ayında yetki verdi.

Finansbank'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre bankada NBG'nin yüzde 77.22, NBGI Holdings'in yüzde 7.9, IFC'nin yüzde 5, NBG Finance'in yüzde 9.68 payı bulunuyor. Diğer ortaklara ait payların oranı ise yüzde 0.2 seviyesinde.

NBG Finansbank’ı 2006 yılında satın almıştı. İşadamı Hüsnü Özyeğin 2006 yılında Fiba Grubu’nun sahip olduğu Finansbank’ın yüzde 46 hissesi ve kurucu hisselerinin tamamını 2.8 milyar dolar karşılığında NBG'ye devretmişti. Fiba Holding'in Finansbank'ta kalan yüzde 9.68'lik hissesi de 2008'de NBG'ye 697.15 milyon dolara satılmıştı.

Sayfa Yükleniyor...