Fitch: Fonlar Yunanistan'dan çıkıyor

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, para piyasalarındaki fonların Euro Bölgesi'ndeki borç endişeleriyle Yunanistan'daki tüm yatırımlarını tasfiye ettiklerini belirtti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, para piyasalarındaki fonların Euro Bölgesi'ndeki yüksek borç seviyelerine yönelik endişelerle Yunanistan'daki tüm yatırımlarını tasfiye ettiklerini,

Portekiz ve İspanya'da maruz kalabilecekleri riskler nedeniyle bu iki ülkedeki portföylerini de daralttıklarını bildirdi.

Para piyasası fonları, bankalar ve diğer şirketlerin nakit sağlamak için yöneldikleri önemli bir yatırımcı grubundan oluşuyor.

Fonların Yunanistan, İspanya ve Portekiz'deki varlıklarını satma girişimi, Euro Bölgesi'nin borçlanma maliyetleri üzerinde yukarı yönlü baskı oluştururken, dün dolar karşısında dört yılın en düşük seviyesine inen euro üzerinde de aşağıc yönlü baskıya neden oldu.

Fitch'in dün yaptığı açıklamaya göre, fonların İspanya ve Portekiz'de riske açık varlıkları 2010'un ilk dört ayında yüzde 27 azalarak 35.6 milyar dolardan 25.8 milyar dolara düştü. Bunun yanı sıra ortalama vadeler de kısalarak 74 günden 62 güne düştü.

Fitch ABD ve Avrupa'dan Nisan ayı itibarıyla varlıklarının değeri 782 milyar doları bulan 73 para piyasası fonuna yönelik not değerlendirmeler yapıyor.

AB'DEN 14.5 MİLYAR EURO YARDIM
Öte yandan Yunanistan, Avrupa Birliği'nden 14.5 milyar Euro yardım aldı. Konu hakkındaki görüşmelere yakın bir Yunan bankacılık yetkilisi Reuters'a yaptığı açıklamada "14.5 milyar Euro Avrupa Merkez Bankası üzerinden Yunanistan'a aktarıldı" dedi.

Sayfa Yükleniyor...