For You'dan iflas erteleme başvurusu

Çoğunluk payı yabancı sermaye olan indirimli kozmetik ve kişisel bakım ürünleri zinciri For You Mağazacılık, iflas erteleme başvurusunda bulunduğunu ve bununla ilgili tedbir kararı verildiğini açıkladı.

For You'dan iflas erteleme başvurusu

For You Mağazacılık'tan yapılan yazılı açıklamada, 2002 yılında, indirimli kozmetik ve kişisel bakım ürünleri zinciri olarak kurulan şirket tarafından, iflası erteleme talebiyle Kadıköy 4. Asliye Ticaret Mahkemesine başvurulduğu ve mahkeme tarafından 1 Haziran 2009 tarihinde iflas erteleme talebi ile ilgili olarak tedbir kararı verildiği belirtildi.

İflas erteleme için yapılan başvurunun amacının, şirketi çalışır duruma getirmek, bu yolla çalışanlara istihdam, müşterilere hizmet sağlamak ve sonuçta mevcut borçları ödemek olduğu ifade edilen açıklamada, Aziz Zapsu'nun doğrudan ve dolaylı payları ile azınlık ortağı olduğu For You Mağazacılık'ın, paylarının büyük çoğunluğu yabancı sermayeli bir şirket olduğuna işaret edildi.

Şirketin, tüm dünyayı ve özellikle uluslararası şirketleri etkileyen global ekonomik krize yatırım safhasında yakalandığı için etkilenmesinin yüksek olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''İflas ertelemenin istenmesinin gerçek nedeni de bu global krizin etkileridir. Bu iflas erteleme talebinin başarısı başta ortaklar olmak üzere, çalışanların, tedarikçilerin, müşterilerin işbirliğine ve desteğine ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Nitekim dünyadaki örneklerinde de bu tür şirketler için aynı nitelikte ve hatta daha fazla destekler verilmekte ve bunlar ekonomiye kazandırılmaktadır.''

Sayfa Yükleniyor...