Garanti'ye 600 milyon Euro kredi

Garanti, 600 milyon Euro tutarında sendikasyon kredisinin tümünü yeniledi.

Garanti'ye 600 milyon Euro kredi

Garanti Bankası, ihracatın finansmanında kullanılmak üzere, uluslararası piyasalardan toplam 600 milyon Euro karşılığı 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi alarak, küresel krizin derinleşmeye başladığı Eylül 2008’den bu yana yenilenme oranı yüzde 100 olan ilk sendikasyon işlemine imza attı.

Krediye 600 milyon Euro’nun üzerinde bir talep gelmesine rağmen, Garanti tutar artırımına gitmedi.

15 ülkeden 31 bankanın katıldığı sendikasyon kredisi, yaklaşık 110 milyon dolar ve 517.5 milyon Euro tutarında iki dilimden oluştu.

Libor & Euribor +250 bps maliyetle gerçekleşen işlemin koordinasyonunu, son üç sendikasyonunda olduğu gibi Garanti Bankası üstlendi.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “Uluslararası finansal piyasalardaki zorlu koşullara rağmen, yurtdışı borçlanma yaratmak konusundaki geleneksel başarımızı tekrarladık. Güçlü ilişki ağımız ve dış ticaretteki lider konumumuzla sağladığımız kaynağı, ihracat yapan müşterilerimizin hizmetine sunacağız. Koşullar ne olursa olsun, Garanti’nin ve Türk bankacılık sektörünün uluslararası piyasalardaki güvenilirliği son derece yüksek” dedi.

Sayfa Yükleniyor...