General Motors ayakta kalamazsa...

Otomotiv sektörünün gözü kulağı iflastan korunma başvurusuna hazırlanan General Motors’a çevrildi. ABD hükümeti şirkete bir kaynak daha sağlarken, bazı analistler iflas başvurusunun kötü olmayacağını belirtiyor.

General Motors ayakta kalamazsa...

General Motors'un iflas korumasına başvurmasının sanıldığı kadar da kötü bir gelişme olmayabileceği belirtiliyor.

CNBC'ye konuşan J.D Power yatırım danışmanlığı şirketi otomotiv sektörü analisti Jeff Schuster, GM'in iflası durumunda piyasaların uzun süredir devam eden belirsizlik ortamından da kurtulacağını söylüyor.

"Belirsizlik yatırımcının en büyük düşmenı" diyen Schuster, GM'in iflasının dahi belirsizlikten daha iyi bir seçenek olduğuna dikkat çekiyor.

Birçok analist, GM'in iflas koruma yasasına başvurması halinde dahi, satışlarının ciddi oranda düşmeyeceğini de öngörüyor.

General Motors'un ABD yönetimi tarafından yumuşak inişe yönlendirilmesi halinde şirketin sağlıklı bölümlerinin beklenenden daha kısa sürede toparlanmasının da mümkün olduğu ifade ediliyor.

HÜKÜMETTEN 4 MİLYAR DOLAR DAHA
Bu arada ABD hükümeti, 1 Haziran’da iflastan korunma başvurusuna hazırlanan General Motors’u ayakta tutmaya çalışıyor. Obama hükümeti bu doğrultuda şirkete 4 milyar dolarlık kaynak daha sağladı.

SENDİKAYLA ANLAŞMA TAMAM
Öte yandan General Motors, Kanadalı Otomotiv İşçileri Sendikası'yla maliyetleri kısma yolunda önemli bir anlaşma sağladı. Anlaşma sendika üyeleri tarafından onaylanırsa, General Motors 1 milyar dolar tasarruf sağlayacak. Ancak, Kanadalı Otomotiv İşçileri Sendikası Başkanı Ken Lewenza, GM'in muhtemelen iflastan korunma başvurusunda bulunacağını ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...