GM 1.3 milyon aracı geri çağırıyor

ABD'li otomotiv şirketi General Motors, hidrolik direksiyon sorunu yüzünden Kuzey Amerika'da 1.3 milyon adet aracı geri çağırıyor.

GM 1.3 milyon aracı geri çağırıyor

General Motors (GM), geri çağrılan araçların ABD'de satılan 2005-2010 model Chevrolet Cobalt, 2007-2010 Pontiac G5, Kanada'da satılan 2005-2006 Pontiac Pursui ve Meksika'da satılan 2005-2006 Pontiac G4 olduğunu açıkladı.

Geçen yıl başlayan araştırmasını tamamladıktan sonra dün ABD Ulusal Otoyolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) geri çağırma hakkında bilgi verdiğini belirten şirket, araçlarda sürüş güvenliği bulunduğunu ve hiçbir zaman direksiyon kontrolünün kaybolmadığını ancak, saatte 24 kilometrenin altında seyahat edildiğinde direksiyonun sertleşebileceğini kaydetti.

Hidrolik direksiyon sorunu nedeniyle 14 kaza meydana geldiğini ve bir kişinin yaralandığını bildiren GM, sorunu gidermek için çözüm yolu araştırdığını ve bu çözüm bulununca müşterileri bilgilendireceğini belirtti.

GM'nin kaliteden sorumlu Başkan Yardımcısı Jamie Hresko, ''Bu araçların geri çağrılması müşterilerimizin iç huzuru için doğru yaklaşım'' dedi.

GM'DEN OPEL'E 1.9 MİLYAR EURO DESTEK
Bu arada GM, Avrupa birimi Opel'e finans desteğini üç kattan fazla artırarak 1,9 milyar Euro'ya çıkaracağını bildirdi. GM, daha önce bu desteğin 600 milyon Euro olacağını açıklamıştı.

Opel ve Vauxhall CEO'su Nick Reilly, ''GM'nin 1,9 milyar Euro'luk taahhüttü Opel ve Vauxhall için doğru bir davranış biçimi ve işlerimizi yoluna koymada kararlılığımızın açık işareti'' dedi.

Ek fon talebinin GM Yönetim Kurulu'nun onayını aldığını ifade eden Reilly, ''Bu kararımızı Avrupa Komisyonu'nun yanı sıra ilgili hükümetlerle de paylaştık. Bu güçlü taahhüdümüzün, kalan açığı karşılamada hükümetlerin garantilerine ilişkin devam eden görüşmelerde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendirileceğini umuyoruz'' dedi.

Piyasada olumsuz gelişmelerin potansiyel etkisini dengelemek için Opel'e Avrupalı hükümetlerden ek olarak 415 milyon Euro talep edildiği, bunun şirketin kurtarılması öngörülen 3,3 milyar Euroluk maliyeti 3,7 milyar Euroya çıkardığı da bildirildi.

GM, ayrıca daha önce ilgili hükümetlerden 2,7 milyar Euro destek isterken, şimdi bu miktarı 2 milyar Euronun altına çekiyor.

GM, Avrupa'daki Opel fabrikalarında 8,300 çalışanı işten çıkarmayı, Belçika'da bir fabrika kapatmayı, kapasitesini yüzde 20 azaltmayı ve 2012 yılına kadar kara geçmeyi planlıyor.

Sayfa Yükleniyor...