Gül'den özel istihdam bürolarına veto

Cumhurbaşkanı Gül, hükümetin arkasında durduğu ancak sendikaların karşı çıktığı özel istihdam bürolarını düzenleyen yasayı yeniden görüşülmesi için TBMM'ye gönderdi.

Özel istihdam bürolarıyla ilgili düzenlemede hükümet ve sendikalar karşı karşıya gelmişti. Çankaya Köşkü, düzenlemeyle ilgili kararını bugün akşam saatlerinde verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5920 sayılı kanunun özel istihdam bürolarının kurulmasını öngören birinci maddesinin bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye geri gönderdi.

Hükümet, sendikaların tepkisine yol açan özel istihdam büroları düzenlemesine sahip çıkmıştı.

Yasaya yönelik eleştirilerin "ideolojik" olduğunu savunan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Özel istihdam bürolarıyla ilgili olumsuz görüş beyan edenlere bir bakın, içlerinde bir tane işsiz var mı? Yok. Keşke işsizlerin de bir sendikası olsaydı da onları da bir dinleseydik, bu kanun hakkında ne diyorlar" demişti.

Babacan, "kiralık işçi pazarları kurulacak" tepkilerine yol açan özel istihdam bürolarının, Avrupa Birliği müktesebatında yer aldığını söyleyerek "Bu düzenlemeyi yapmamız bekleniyordu" diye konuşmuştu.

Türkiye İş Kurumu da yasayla zaten uygulanan geçici iş ilişkisinin devlet denetimine kavuşturulduğunu savunmuştu.

Çankaya Köşkü'nden dönen yasa şu değişiklikleri kapsıyordu:

Sayfa Yükleniyor...