'Her gerginlik petrol fiyatlarını artıracaktır'

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Suriye'ye müdahale ihtimalinin petrol fiyatlarına etkisine ilişkin, "Her gerginlik gerekçesi ham petrol fiyatlarını da artıracaktır" dedi.

'Her gerginlik petrol fiyatlarını artıracaktır'

Royal Dutch Shell'in düzenlediği Uluslararası Gelişime Birlikte Güç Vermek Forumu'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Suriye'ye müdahale ihtimalinin petrol fiyatlarına etkisine yönelik bir soruyu Yıldız, "Bizim temennimiz ham petrol fiyatlarının gerçek değerlerine, yaklaşık 100 dolar-102 dolar bandına tekrar gerilemesidir. Orta vadede de bu fiyatlara gerileyeceğine inanıyorum. Ama her gerginlik gerekçesi ham petrol fiyatlarını da artıracaktır. Bunu da bilmemiz lazım. Öte yandan eğer müdahalede gecikme olursa fiyatlarda bir miktar gevşeme bekleniyor tabii" şeklinde yanıtladı.

Yıldız, Uluslararası Gelişime Birlikte Güç Vermek Forumu'nda 2. çeyrek büyüme rakamlarınına ilişkin değerlendirmede de bulundu.

Türkiye ekonomisinin yılın 2. çeyreğinde yüzde 4,4, yılın ilk yarısında ise yüzde 3,7 büyüdüğünü belirten Yıldız,  "Bu büyüme rakamları çevremizdeki her türlü istikrarsızlığa rağmen siyasi istikrarın sürdürülebilir olduğuna inanan yapıyı aslında teyit ediyor" dedi.

Avrasya coğrafyasının geçen yılki büyüme rakamlarının yüzde -0,5 olduğunu anımsatan Yıldız, "Türkiye'ye baktığımızda 2012 yılında enerji sektöründe kurulu güç olarak yüzde 8,1 elektrik tüketiminde ise yüzde 5,2 civarında büyüdü" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin hedeflediği büyüme rakamlarına ulaşacağına inandığını dile getiren Enerji Bakanı, şunları kaydetti:

"Türkiye enerjideki arz güvenliğiyle alakalı hamdolsun bir problem yaşamaksızın bunları karşılayabiliyor olacak. Biz büyümemize devam edeceğiz, yatırımlarımıza devam edeceğiz, uluslararası sermayenin de mutlaka buna inandığını görüyorum. Plase edilmeyi bekleyen doğru paraların yine doğru zeminlerde mutlaka yatırıma döneceğine inanıyorum."

Sayfa Yükleniyor...