İlk 100'deki tek Türk bankası Garanti

Standard & Poors’un raporunda, dünyanın ilk 100 bankası arasında yer alan tek Türk bankası yine Garanti oldu.

İlk 100'deki tek Türk bankası Garanti

Garanti Bankası, Standard & Poors’un (S&P) bankaların sermaye yeterliliğinin karşılaştırıldığı raporunda, 2. kez dünyanın önde gelen 100 bankası arasında yer alan tek Türk bankası oldu.

S&P’nin, RAC (Risk Adjusted Capital - Riske Göre Düzeltilmiş Sermaye) metodolojisiyle hesapladığı sermaye yeterlilik oranı ile, 2011’de 41. sırada yer alan Garanti, 2012’de 13. sıraya yükseldi.

S&P’nin analizinde, güçlü sermaye yapısıyla Avrupa bankalarını da geride bırakan Garanti’nin, sermaye, kârlılık ve risk konumlanması “yeterli” olarak değerlendirilirken, sermaye oranı tatminkar seviyede bulunuyor.

Garanti’nin S&P tarafından değerlendirilen mevcut uzun vadeli kredi notu BB ve görünümü durağan olup, bankanın ortaklarından ve yerleşik olduğu ülkenin derecelendirmelerinden bağımsız kredi profili; “yatırım yapılabilir” seviye olan “BBB-”de bulunuyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, "Garanti, likit bilanço yapısı, sağlam aktif kalitesi ve iç kaynakları ile güçlendirdiği sermaye yapısıyla öne çıkmaya devam ediyor. Garanti’nin konsolide sermaye yeterlilik oranı, Basel II kurallarının ilk defa uygulanmaya başlandığı 2012’nin üçüncü çeyreğinden sonra bile artmaya devam ederek yıl sonunda yüzde 17’ye yükseldi. Güçlü sermaye yapımızın yalnız Türkiye’de değil, uluslararası platformlarda da fark edilmesi bizi gururlandırdı. S&P’nin değerlendirmesinde, dünyanın önde gelen 100 kuruluşu arasında yükselen konumuyla yer alan tek Türk bankası yine Garanti oldu. 2013 yılında da güçlü sermaye yapımızın, sürdürülebilir büyüme stratejimiz doğrultusunda önemli bir avantaj sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Sayfa Yükleniyor...