İMKB'de yüzde 2.5'lik 'teknik' düşüş

İMKB pozitif yurtdışına karşın teknik seviye satışlarıyla yüzde 2.53 düştü.

İMKB'de yüzde 2.5'lik 'teknik' düşüş

Yurtdışı borsalardaki pozitif seyre karşın, İMKB-100 endeksi teknik seviyelerin kırılmasının ardından hızlanan satışlarla bankalar öncülüğünde yüzde 2.53 düşüşle 63 bin 733 puanda kapandı. Bankacılık endeksi ise yüzde 3.38 düştü.

ABD borsaları ABD Merkez Bankası'nın ekonomiye ilişkin yapacağı değerlendirme öncesi hafif artıda seyrederken, Avrupa borsaları ise madencilik ve petrol hisselerinin öncülüğünde yükseldi. Yunanistan'ın borç sorununa yönelik endişelere karşın Avrupa borsalarındaki yükseliş, kısa dönemli teknik bir hareket olarak yorumlandı.

A Yatırım Yurtiçi Piyasalar Müdürü Murat Gürcan, "Aslında çok olumsuz bir haber yok. Ancak teknik olarak 65 bin seviyesi önemliydi. Endeks, bunun üzerinde kalması durumunda güç toplayacak, kırılması durumunda ise satışlar hız kazanacaktı. 65 bin üzerinde kalamayıp 64 bin 700 seviyesi de kırılınca stop-loss'lar çalıştı. Özellikle yabancıların bu seviyelerden otomatik satışları devreye girdi" dedi.

Ziraat Yatırım Araştırma Yönetmeni Onur Öztekin de, "Endekste teknik sebeplerle geri çekilme oldu. Çift dip görüntüsü oluştu" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...