İngiliz RBS 3 bin 500 kişiyi çıkarıyor

İngiliz bankası Royal Bank of Scotland 3 bin 500 çalışanını işten çıkarıyor.

İngiliz RBS 3 bin 500 kişiyi çıkarıyor

İngiliz bankası Royal Bank of Scotland (RBS) yaptığı açıklamada, yatırım bankacılığı birimini daraltma ve yeniden yapılanma planı kapsamında yatırım bankacılığı biriminin İngiltere ve uluslararası bürolarında çalışan 3 bin 500 kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

Daha fazla iç perakende ve şirket bankacılığına odaklanmak ve riskleri azaltmak için 3 yıllık bir plan hazırlayan banka, menkul kıymetler borsaları gibi alanların yanı sıra şirketlere birleşme ve satın almalar konusunda danışmanlık yapan birimlerini kapatmayı ya da elden çıkarmayı hedefliyor.

Yüzde 85'i İngiliz hükümetine ait olan RBS'in toptan bankacılık faaliyeti ''piyasalar'' ve ''uluslararası bankacılık'' olarak yeniden organize edilecek.

Bankanın ''piyasalar'' birimi bankanın geleneksel borç, döviz ve para piyasalarına odaklanacak, toptan bankacılık birimi bankanın büyük müşterilerine hizmet verecek.

RBS daha önce de 2 bin çalışanını işten çıkaracağını açıklamıştı.

DELHAIZE 5 BİN KİŞİYİ ÇIKARACAK
Bir diğer işten çıkarma haberi Belçika'dan geldi. Belçikalı süpermarket zinciri Delhaize, çoğu ABD'de olmak üzere yaklaşık 5 bin çalışanını işten çıkarmayı planlıyor. Şirket ABD ve Güneydoğu Avrupa'da 146 mağazasını kapatacak.

Şirketten yapılan açıklamada, ABD'de 4 bin 900, Avrupa'da ise yaklaşık 100 kişiyi kapsayan işten çıkarmaların bu yılın ilk çeyreğinde yapılacağı belirtildi.

TÜRBİN DEVİ DE ÇIKARIYOR
Gelirleri bakımından dünyanın en büyük rüzgar türbini üreticisi Danimarkalı Vestas yaptığı açıklamada, küresel finansal kriz piyasada talebin daralmasına yol açtığı için büyük bölümü Danimarka'da olmak üzere dünya çapında 2 bin 300 kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...